HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Vitafórumot tart az FCÖ a kisebbségi törvényről

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 Február 03    Forrás: HBA - RomNet


Ez a cikk archív

Nyilvános vitán szeretné szakértőkkel megvitatni a Fővárosi Cigány Önkormányzat a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvény módosításával kapcsolatban felmerült aggályokat - közölte a RomNettel Zsigó Jenő, a szervezet elnöke csütörtökön.

Hirdetmény

Zsigó Jenő a Pro és kontra címmel február 7-én kedden délelőtt 11 órától a Magyarországi Roma Parlament székházában tartandó vitafórumon arra keres választ a szakemberek segítségével, hogy "vajon a törvény módosítása hány lépést jelent előre, és mennyit léptünk most hátra?"

"A roma közélet és a magyar demokrácia egyik legégetőbb nyitott kérdése az NFT.II. nevesített roma programján kívül a Kisebbségi Törvény, és a választójogi szabályozás hatályba lépett módosítása. A törvénymódosításnak meg kellett történnie az Alkotmánybíróság és az EU elítélő állásfoglalásai miatt. A kényszerpálya megítélésünk szerint kényszermegoldásokat szült, messzebb került az optimálistól mint valaha is gondoltuk" - írta Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke a RomNethez eljuttatott közleményében.

"Miben veszünk részt jó érzéssel, jó lelkiismerettel, ha kényszerzubbony-ként adják ránk a feltételeket, nem ritkán ellentmondva a józan észnek, a kisebbségek érdekeinek, céljainak, javaslatainak" - vetette fel a roma vezető. Az elnök úgy látja, van egy viszonylag szűk értelmiségi-közéleti réteg, amely elkötelezett a kisebbségei felé, és valószínűleg szerepet vállal továbbra is a kisebbségi közéletben, akár jó a törvény, akár rossz.

A fórumra Kállai Ernő jogászt, a MTA Etnikai-Nemzeti Kisebbségkutató Intézet munkatársát, Magicz András jogászt, az Országgyűlési Biztos Hivatalának munkatársát, Majtényi Balázs jogászt, az MTA Jogtudományi intézetének munkatársát, valamint Pap András László jogászt, a Kodolányi János Főiskola docensét hívta meg a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt