HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Választási együttműködési megállapodást kötött a CDSZ és az MCF-Roma Összefogás

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  mcf, Bogdán János, CDSZ
2006 Február 02    Forrás: HBA - RomNet


Ez a cikk archív

Választási együttműködési megállapodást kötött az Ifj. Bogdán János által vezetett Cigány Demokraták Szövetsége (CDSZ) és a Kolompár Orbán vezette MCF-Roma Összefogás. Célul tűzik ki a többi között a szegregáció felszámolását az oktatásban, valamint a cigányság visszavezetését a munka világába.

Hirdetmény

Ifj. Bogdán János - aki egyben a Lungo Drom egyik alelnöke is -, a RomNetnek csütörtökön elmondta: a CDSZ 40 képviselőjelöltje az MCF-Roma Összefogás színeiben indul az országgyűlési választásokon. A hétfőn aláírt választási együttműködési megállapodás lényege, hogy megmutassák: a cigányság érett arra, hogy politikai tényező legyen - tette hozzá.

Az Országos Cigány Önkormányzat képviselője a RomNetnek korábban úgy fogalmazott: "a következő választás alkalmával, 2006-ban lezárhatjuk a XX. Századot és összefogva elkezdhetjük a III. évezred roma politikáját építeni, abban az esetben, ha nem akarunk továbbra is másodrendű, alamizsnára váró közösség maradni. Erre összefogásra, közös gondolkodásra és közös fellépésre kész roma vezetőkre van szükség".

"Úgy vélem, hogy a magyarországi roma közösség szempontjából a 2006-os lesz az első szabad választás, ugyanis most büszkén vállalva a roma identitást, képes megfelelni a politikai kihívásoknak és képes élni a történelmi lehetőséggel" - mondta a romaosszefogas.hu portálnak adott interjújában a roma politikus.

Közölte azt is: "abban bízom, hogy a parlamenti választások után olyan eredményt fogunk elérni, hogy az önkormányzati választások nem egymással szembenálló roma szervezeteket fognak találni, hanem egy ünneplő politikai közösséget".

A Cigány Demokraták Szövetsége december elején alakult meg. Az elnök szerint a szervezet tagjai 250 cigány kisebbségi önkormányzat, valamint 21 civil szervezet véleményét képviselik. Ifj. Bogdán János szerint legalább ekkora érdeklődés várható azoktól a nem roma szervezetektől, akik hasonlóan fontosnak tartják a társadalom alsó harmadában élők politikai, gazdasági, jogi és szociális rehabilitációját.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt