2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kifosztással gyanúsítják Tomcatet
2006. 01. 27. 00:00

Gyanúsítottként hallgatták ki a VIII. kerületi rendőrkapitányságon Polgár Tamást, aki Tomcat néven az elmúlt időszakban több politikai jellegű botrány részese volt.

Kifosztással gyanúsítja a VIII. kerületi rendőrség Polgár Tamást, aki Tomcat néven vezet webnaplót. A blogger saját internetes bejegyzésében is megemlíti az esetet, eszerint (saját álláspontja alapján) január 19-én "kényszerleszállított" egy roma fiatalt a villamosról, miután az illető "belekötött két gimnazista korú lányba". Tomcat most az eset tanúit keresi blogján keresztül, miután a "kényszerleszállást" büntetőfeljelentés követte; a roma fiú ugyanis a rendőrség azt állította: Tomcat elvette a telefonját.

Lapunk megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, ahol elismerték, hogy van egy folyamatban lévő ügy, amely sértetti elmondás alapján ismeretlen tettes ellen indult, s amelyben gyanúsítottként már kihallgattak egy huszonkilenc éves férfit.

Tomcat korábban az úgynevezett "Mortimer-ügy" kapcsán vált közéleti szereplővé. Mint ismert, egy romafiút korábban karddal leszúrtak egy Moszkva téri buszállomáson. Tamás Gáspár Miklós filozófus és több civilszervezet a rasszizmus ellen tüntetést szervezett az eset helyszínén, amelyen Tomcat egy "Cigányokat bántani tilos!" feliratú táblával és "Támogatom a világellenes zsidó összeesküvést" feliratú pólóban jelent meg. A fiatalembert - miután dulakodásba keveredett a tömegben - rendőrök kísérték el.

A blogger internetes webnaplójában több olyan bejegyzés is olvasható, amely egyesek szerint burkolt rasszizmusra utal - igaz, a fiatalember ezt többször is cáfolta. Tény viszont, hogy Tomcat korábban "elnyerte" a Szabad Demokraták Szövetsége által alapított úgynevezett Szakállas bácsi-díjat, mégpedig rasszista kategóriában. A szemüveges kertitörpe átvételekor Tomcat "Balf.sz" feliratú pólóban jelent meg és kijelentette: az elismerés inkább Tamás Gáspár Miklós filozófust illeti.