HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kollégium hátrányos helyzetűeknek

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kollégium, Csapi
2006 Január 24    Forrás: Népszabadság


Ez a cikk archív

Gyurcsány Ferenc tegnap Csapi községben felavatta a hátrányos helyzetű gyerekeket fogadó bentlakásos iskola új, 630 millió forintos beruházás nyomán elkészült épületét.

Hirdetmény

Ekkora beruházás soha nem volt a településen, és szerintem már nem is lesz - mondta tegnap Tóth László, Csapi polgármestere a hátrányos helyzetű gyerekeket fogadó bentlakásos iskola új, több mint félmilliárd forintért felépített kollégiumának avatóján. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arról beszélt: az lenne kívánatos, ha nem lenne olyan szülő, akinek csak azért kell kollégiumba adnia a gyermekét, mert ott jobban élhet, több lehetőséghez juthat.

A Nagykanizsától húsz kilométerre lévő, mindössze 170 lakosú Csapi bentlakásos iskoláját 1973-ban avatták. Az első években ötvenen - főként roma gyerekek - laktak itt, a nyolcvanas években viszont százszemélyesre kellett bővíteni a kollégiumot, de ennyi hely sem volt már elég.

Kiefer Károly, az intézmény igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a bővítésre 2003-ban 615 millió forintos címzett állami támogatást nyertek, amit az önkormányzat kiegészített 15 millió forinttal. Az új épületben 28, négy-hat személyes, külön fürdőszobás hálót, valamint tantermeket, könyvtárat, számítástechnika termet és étkezőt alakítottak ki.

A kollégium legfiatalabb lakói óvodások, a legidősebbek pedig már 17-18 évesek. A Vas, Zala és Somogy megye ötven településéről érkező gyerekekre éjjel-nappal pedagógusok felügyelnek, a tanórák végeztével programokat szerveznek nekik, naponta ötször étkezhetnek, s minden hétvégén hazaszállítják őket az iskola saját és bérelt autóbuszain.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Fütyülő szökőkutakat csinálnak, miközben 200 méterrel arrébb nincs víz a cigánytelepen

  • Fütyülő szökőkutakat csinálnak, miközben 200 méterrel arrébb nincs víz a cigánytelepen

  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Ferenc pápa a balázsfalvi romáknak: Az egyházban mindenkinek van helye

  • Ferenc pápa az egyház nevében bocsánatot kért a roma közösségtőlCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt