HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Rendezik nyártól a Béke-telepet

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  eger, Béke-telep
2006 Január 11    Forrás: Heves Megyei Hírlap


Ez a cikk archív

A felnémeti városrész rehabilitációjára 1,5 milliárd forintot fordítanak, ha sikeres lesz az a pályázat, amelyet a napokban nyújt be a polgármesteri hivatal az európai uniós pályázatra, pontosabb meghatározással a Regionális Operatív Programra. A jó hírt Vizi Gyula önkormányzati képviselő jelentette be a hétfő esti lakossági fórumon a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium aulájában.

Hirdetmény

Előadásából kiderült, hogy amennyiben sikeresnek bizonyul a pályázat - s erre jó esély van -, úgy a többségében cigányok lakta Béke-telepen végre kiépülhet a közműhálózat, ezen belül a szennyvízcsatorna és a gázvezeték. Kiszélesítik és járhatóvá teszik az utakat, legfőképpen azért, hogy járművekkel is bejuthassanak a telepre.

Jelenleg a Béke-telepen ugyanis meglehetősen rendezetlenek a tulajdonviszonyok. A Szegényeket Támogató Alapítvány és a Béke-telep Rehabilitációjáért Egyesület kezdeményezte, hogy az önkormányzat adjon lehetőséget arra, hogy a hosszú évtizedek óta tősgyökeres családok tényleges tulajdonába kerülhessenek a telkek, történjék meg a jogi rendezése. Ezt követően lehetőségük nyílhatna arra, hogy a földtulajdonukra állami támogatást kérve felújíthassák, bővíthessék lakóházaikat.

A polgármesteri hivatal és a civilszervezetek összhangot találtak, és záros határidőn belül elkezdődhet a tulajdoni viszonyok rendezése, majd a sikeres pályázatot követően a kivitelezés is elindulhat.

A Béke-telep rehabilitációja csupán egy szelete annak a tortának, amely a felnémetieket érinti. Vizi Gyula elmondta, hogy visszakapja méltó rangját a Kovács Jakab utca, mert kiszélesítik és hosszanti parkolókkal látják el. Gyaloghíd épül, parkosítják az alvéget, felvéget, járdák is készülnek.

Dr. Nagy Imre, a megyeszékhely polgármestere a lakossági fórumon mondandójában elsősorban arra tért ki, hogy önerőből nem lehetne ezt a nagyarányú fejlesztést megtenni. Pályázat útján 800 millió forint támogatást remélnek, az erről szóló döntés várhatóan február végén születik meg. Amennyiben pozitív lesz az eredmény, abban az eseben a nyár elején megkezdődhet a kivitelezés.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A cigányok harminc éve elszenvedői a túlóratörvénynek

  • ORÖ-s képviselők tucatjait hallgatták ki gyanúsítottként

  • KÁSLER MIKLÓS: A ROMA SZAKKOLLÉGIUMOK ELŐSEGÍTIK A TEHETSÉGEK KIBONTAKOZTATÁSÁT

  • Azért kellett mennie a CEU-nak, mert Soros támogatta a romákat?

  • Rafael Gyula: a baloldali pártok mondják fel a Jobbikkal való együttműködésüket!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt