2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Hónapokon belül üzemképessé válik az antidiszkriminációs jelzőrendszer
2006. 01. 06. 00:00

Az oktatási intézményekben történt hátrányos megkülönböztetéseket nyomon követő, úgynevezett antidiszkriminációs jelzőrendszer hónapokon belül üzemképessé válik - mondta Batiz András kormányszóvivő.

Batiz András utalt arra, hogy az elektronikus rendszer kiépítését célzó program már 2004-ben helyzetelemzéssel és a stratégiai célok meghatározásával elindult, tavaly pedig a programban részt vevő 450 ember képezték.

Az uniós finanszírozású képzésen jogászok, civil szervezetek és a kormányzati jogsegély-hálózatok képviselői, valamint cigány kisebbségi önkormányzatok tagjai vettek részt a fővárosból, valamint az ország hat megyéjéből- jelezte a kormányszóvivő.

Ha egy diák úgy ítéli meg, hogy származása miatt hátrányosan megkülönböztetik, szülei segítségével értesítheti erről a helyi kisebbségi önkormányzat vagy valamelyik helyi civil szervezet közvetítésével a képzésben részt vett szakembereket - fejtette ki Batiz András.

Elmondta: a rendszer révén ezt követően kapcsolat teremthető központi szakértő szervezetekkel jogi lépések kezdeményezésére. A rendszer kiépítésében az informatikai, az oktatási, az esélyegyenlőségi és az igazságügyi tárca vesz részt. A program működéséről az Oktatási Minisztérium még az első negyedévben felteszi a tájékoztatót honlapjára, ezt követően indulhat el a rendszer működtetése- mondta a kormányszóvivő.