HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hónapokon belül üzemképessé válik az antidiszkriminációs jelzőrendszer

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 Január 06    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Az oktatási intézményekben történt hátrányos megkülönböztetéseket nyomon követő, úgynevezett antidiszkriminációs jelzőrendszer hónapokon belül üzemképessé válik - mondta Batiz András kormányszóvivő. Közölte: az interneten elérhető rendszer jogsegély-szolgálatként működik azok számára, akiket diszkrimináció ér, s adatait használhatják szakmai szervezetek is.

Hirdetmény

Batiz András utalt arra, hogy az elektronikus rendszer kiépítését célzó program már 2004-ben helyzetelemzéssel és a stratégiai célok meghatározásával elindult, tavaly pedig a programban részt vevő 450 ember képezték.

Az uniós finanszírozású képzésen jogászok, civil szervezetek és a kormányzati jogsegély-hálózatok képviselői, valamint cigány kisebbségi önkormányzatok tagjai vettek részt a fővárosból, valamint az ország hat megyéjéből- jelezte a kormányszóvivő.

Ha egy diák úgy ítéli meg, hogy származása miatt hátrányosan megkülönböztetik, szülei segítségével értesítheti erről a helyi kisebbségi önkormányzat vagy valamelyik helyi civil szervezet közvetítésével a képzésben részt vett szakembereket - fejtette ki Batiz András.

Elmondta: a rendszer révén ezt követően kapcsolat teremthető központi szakértő szervezetekkel jogi lépések kezdeményezésére. A rendszer kiépítésében az informatikai, az oktatási, az esélyegyenlőségi és az igazságügyi tárca vesz részt. A program működéséről az Oktatási Minisztérium még az első negyedévben felteszi a tájékoztatót honlapjára, ezt követően indulhat el a rendszer működtetése- mondta a kormányszóvivő.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • 25 éves jubileumát ünnepli a pécsi Gandhi Gimnázium

  • Lendvay József: „A prímás dolga az is, hogy virtuóz legyen”

  • A debreceni roma vezető szerint a jobbikos Jakab Péter a cigányság ellen uszított

  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon PécsettCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt