HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hónapokon belül üzemképessé válik az antidiszkriminációs jelzőrendszer

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 Január 06    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Az oktatási intézményekben történt hátrányos megkülönböztetéseket nyomon követő, úgynevezett antidiszkriminációs jelzőrendszer hónapokon belül üzemképessé válik - mondta Batiz András kormányszóvivő. Közölte: az interneten elérhető rendszer jogsegély-szolgálatként működik azok számára, akiket diszkrimináció ér, s adatait használhatják szakmai szervezetek is.

Hirdetmény

Batiz András utalt arra, hogy az elektronikus rendszer kiépítését célzó program már 2004-ben helyzetelemzéssel és a stratégiai célok meghatározásával elindult, tavaly pedig a programban részt vevő 450 ember képezték.

Az uniós finanszírozású képzésen jogászok, civil szervezetek és a kormányzati jogsegély-hálózatok képviselői, valamint cigány kisebbségi önkormányzatok tagjai vettek részt a fővárosból, valamint az ország hat megyéjéből- jelezte a kormányszóvivő.

Ha egy diák úgy ítéli meg, hogy származása miatt hátrányosan megkülönböztetik, szülei segítségével értesítheti erről a helyi kisebbségi önkormányzat vagy valamelyik helyi civil szervezet közvetítésével a képzésben részt vett szakembereket - fejtette ki Batiz András.

Elmondta: a rendszer révén ezt követően kapcsolat teremthető központi szakértő szervezetekkel jogi lépések kezdeményezésére. A rendszer kiépítésében az informatikai, az oktatási, az esélyegyenlőségi és az igazságügyi tárca vesz részt. A program működéséről az Oktatási Minisztérium még az első negyedévben felteszi a tájékoztatót honlapjára, ezt követően indulhat el a rendszer működtetése- mondta a kormányszóvivő.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt