2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kisvállalkozói milliók
2006. 01. 03. 00:00

Több mint 167 millió forint keretösszegre pályázhatnak azok a kisvállalkozások, amelyek roma származású állástalanok foglalkoztatását vállalják.

Ezenkívül a romák képzésének költségei, a támogatási projektbe bevontak munkabére, az utánuk fizetett közterhek, valamint a foglalkoztatás során az új munkahelyek felújítási, átalakítási költségei is elszámolhatók. Az új posztokhoz beszerzett gépek, berendezések ára, vagy épp az informatikai fejlesztésre szánt kiadások szintén megvalósíthatók az elnyert támogatásból.

A pályázat elbírálásánál előnyben részesülnek azok a mikro- és kisvállalkozások, amelyek roma regisztrált munkanélkülieket, nőket vagy épp 25 év alatti, illetve 45 év feletti állástalanokat foglalkoztatnak majd a projekt során. A támogatás maximum 32 hónapos kísérleti programhoz nyerhető el, amely három szakaszból állhat. Az első szakaszban zajlik majd a vállalkozási szerződések megkötése, a projekt megvalósításába bevonandó új roma munkavállalók kiválasztása, felkészítése, képzése. Minderre legfeljebb nyolc hónap áll rendelkezésre.

A második, illetve a harmadik szakasz időtartama egyaránt 12 hónap, ezalatt a támogatható termékek és szolgáltatások megvásárlása és maga a foglalkoztatás zajlik majd úgy, hogy a romák munkában maradását segítő szolgáltatásokat is igénybe vehetik a cégek. A pályázatokat legkésőbb február 28-ig várja az OFA.