HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kisvállalkozói milliók

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 Január 03    Forrás: Világgazdaság


Ez a cikk archív

Több mint 167 millió forint keretösszegre pályázhatnak azok a kisvállalkozások, amelyek roma származású állástalanok foglalkoztatását vállalják. Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) kiírásával maximum hatmilliót nyerhet el egy-egy cég, amelyet többek között a roma munkavállalók foglalkoztathatóságát javító, munkában maradásukat segítő szolgáltatások igénybevételéhez használhatnak fel.

Hirdetmény

Ezenkívül a romák képzésének költségei, a támogatási projektbe bevontak munkabére, az utánuk fizetett közterhek, valamint a foglalkoztatás során az új munkahelyek felújítási, átalakítási költségei is elszámolhatók. Az új posztokhoz beszerzett gépek, berendezések ára, vagy épp az informatikai fejlesztésre szánt kiadások szintén megvalósíthatók az elnyert támogatásból.

A pályázat elbírálásánál előnyben részesülnek azok a mikro- és kisvállalkozások, amelyek roma regisztrált munkanélkülieket, nőket vagy épp 25 év alatti, illetve 45 év feletti állástalanokat foglalkoztatnak majd a projekt során. A támogatás maximum 32 hónapos kísérleti programhoz nyerhető el, amely három szakaszból állhat. Az első szakaszban zajlik majd a vállalkozási szerződések megkötése, a projekt megvalósításába bevonandó új roma munkavállalók kiválasztása, felkészítése, képzése. Minderre legfeljebb nyolc hónap áll rendelkezésre.

A második, illetve a harmadik szakasz időtartama egyaránt 12 hónap, ezalatt a támogatható termékek és szolgáltatások megvásárlása és maga a foglalkoztatás zajlik majd úgy, hogy a romák munkában maradását segítő szolgáltatásokat is igénybe vehetik a cégek. A pályázatokat legkésőbb február 28-ig várja az OFA.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • KÁSLER MIKLÓS: A ROMA SZAKKOLLÉGIUMOK ELŐSEGÍTIK A TEHETSÉGEK KIBONTAKOZTATÁSÁT

  • Azért kellett mennie a CEU-nak, mert Soros támogatta a romákat?

  • Rafael Gyula: a baloldali pártok mondják fel a Jobbikkal való együttműködésüket!

  • Rafael Gyula az Echo Tv-ben

  • Miért tüntette el az ORÖ a romagyilkosságok áldozatainak emléktábláját?CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt