HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Vádemelés Mortimer ellen - karddal szúrta át a roma fiút

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Mortimer
2005 December 23    Forrás: ma.hu


Ez a cikk archív

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség a fiatalkorú Gy. Mihály (Mortimer) ellen - közölte a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Hirdetmény

Borbély Zoltán elmondta: Gy. Mihály mellett testvérét, Gy. Lászlót emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolással vádolja az ügyészség a Fővárosi Bíróságon. A szóvivő által következetesen Gy. Mihályként emlegetett Mortimerre akár 10 év börtönbüntetés is kiszabható.

Május 8-án Budapesten a 21-es buszon, a Moszkva tér közelében lévő megállóban egy hatfős, katonai jellegű ruhát viselő társaság egyik tagja karddal átszúrt egy 15 éves roma fiút. A rendőrség elfogta a bűncselekménnyel gyanúsított 17 éves törökbálinti - magát romának valló - szakközépiskolást, aki egy be nem jegyzett hagyományőrző társaság tagjaként társaival éppen harcművészetet gyakorolni indult a Normafához.

A Mortimer becenevű fiatalember vallomásaiban arról beszélt, hogy a 15 éves fiúnál kést látott, ezért vette elő a kardját. Állította, hogy baleset történt, mert a busz megindult, s ekkor véletlenül szúródott a kard a fiatal fiúba. A karddal egyébként olyan súlyos sérülést okozott, hogy a sértett lépét el kellett távolítani.

A szóvivő a vádiratból idézve elmondta: a fiú 2001 óta középkori harci eszközöket gyűjtött, és a kardvívást is gyakorolta. A bűncselekményt egy-két centiméter széles, 80 centiméter pengehosszúságú egyélű karddal követte el, amit egy vászonzsákból vett elő.

A fiú testvére ellen azért emeltek vádat, mert ő volt az, aki segített Mortimernek a kardot eltüntetni: egy gyorsvágóval több darabba vágta szét, és a házban a hűtőláda alá, illetve a pincében rejtette el a darabokat. Gy. Mihály jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság december elején küldte meg az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Fővárosi főügyészségnek.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt