HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Szegények karácsonya Borsod megyében

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Dancs Mihály
2005 December 20    Forrás: HBA - RomNet


Ez a cikk archív

Szegényesen, de annál sikeresebben zajlott ez évben a Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének Szegények karácsonya címmel indított ez évi segélyprogramja. A hétvégén zajlott eseményen, hat borsodi településen osztottak élelmiszercsomagot az aktivisták, így mintegy 3000 ember karácsonyát próbálták szebbé tenni neves és ismert előadóművészek segítségével.

Hirdetmény

A már harmadik éve zajló akcióban idén Felsőzsolcán, Encsen, Kazincbarcikán, Taktaszadán és Girincsen, valamint a központi rendezvényen, Sátoraljaújhelyen osztották ki a több hete gyűjtött alapvető élelmiszereket. A borsodi településekre karavánszerűen juttatták el a csomagokat a polgárjogi aktivisták. Az élelmiszerek kiosztását olyan kulturális műsor előzte meg, ahol a legapróbb gyerekek is jól érezhették magukat.

A három napos rendezvényen szlovák,cseh, ukrán ,és spanyol együttesek mellett a kömlői, a nyíregyházi, valamint a sátoraljaújhelyi zenés és tánccsoportok varázsoltak karácsonyi hangulatot. A péntektől vasárnapig tartó akciót a Megasztár elődöntős Túró testvérek is végigkísérték.

Karácsony közeledtével a hátrányos helyzetű települések roma lakosainak, gyermekeinek már több hete gyűjtjük az ajándékokat, játékokat, amelyeket a hétvégén osztottunk szét - mondta Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének vezetője. Megjegyezte azt is, hogy a már harmadik éve zajló akció keretében kiosztott élelmiszer nagy segítséget jelenthet egy-egy család számára.

Dancs Mihály úgy véli: sokkal több településen lenne szükség hasonló akciókra, de az általa vezetett mozgalomnak az anyagi bázisa minimális, így nem tudnak eljutni olyan településekre, ahol szintén nagy igény lenne az élelmiszerre.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!

  • Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek átCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt