2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Vezetőt választott az Európai Roma Fórum
2005. 12. 14. 00:00

Rudko Kawczynskyt választotta elnökének az Európai Romák és Utazók Fóruma (ERF) első plenáris ülésén, Strasbourgban.

Rudko Kawczynsky a RomNet helyszínen tartózkodó tudósítójának úgy fogalmazott: az elnöksége küldetés. "A legfontosabb feladat az egész európai cigányság élethelyzetének javítása, a diszkrimináció visszaszorítása, az egészségügy és a foglalkoztatás területén történő előremozdulás" - monda az elnök.

Az elnök "székfoglaló beszédében" úgy fogalmazott: történelmi pillanat, hogy a nemzetközi roma szervezetek, és az európai országok civil szervezetei egy tömörülésben vesznek részt, és közösen dolgoznak embertársaikért, Európáért, a cigány kultúra megvédéséért.

"Most már nem veszhet el a hangunk, hisz 42 ország cigányságának, majd 15 millió roma ember nevében fogalmazzuk meg a problémát. Ezt nem hagyhatja figyelmen kívül sem egyetlen ország, sem pedig az Európai Parlament" - mondta Rudko Kawczynsky.

Európai Romák és Utazók Fóruma két elnökhelyettesnek a lengyel Stahiro Stankiewizet, és a finnországi Miranda Voulasrantat választotta. A Fórum magyarországi delegáltját, Daróczi Ágnest az egyik szervezőbizottság vezetőjenek jelölték. Megbízásuk négy évre szól.