HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Vezetőt választott az Európai Roma Fórum

betűméret csökkentése betűméret növelése
2005 December 14    Forrás: Hidvégi-B. Attila - RomNet


Ez a cikk archív

Rudko Kawczynskyt választotta elnökének az Európai Romák és Utazók Fóruma (ERF) első plenáris ülésén, Strasbourgban. A szerveződést egy évvel ezelőtt életre hívó németországi roma vezetőnek a jelenlevő 67 delegált egyhangúlag szavazott bizalmat a szerdai szavazáson.

Hirdetmény

Rudko Kawczynsky a RomNet helyszínen tartózkodó tudósítójának úgy fogalmazott: az elnöksége küldetés. "A legfontosabb feladat az egész európai cigányság élethelyzetének javítása, a diszkrimináció visszaszorítása, az egészségügy és a foglalkoztatás területén történő előremozdulás" - monda az elnök.

Az elnök "székfoglaló beszédében" úgy fogalmazott: történelmi pillanat, hogy a nemzetközi roma szervezetek, és az európai országok civil szervezetei egy tömörülésben vesznek részt, és közösen dolgoznak embertársaikért, Európáért, a cigány kultúra megvédéséért.

"Most már nem veszhet el a hangunk, hisz 42 ország cigányságának, majd 15 millió roma ember nevében fogalmazzuk meg a problémát. Ezt nem hagyhatja figyelmen kívül sem egyetlen ország, sem pedig az Európai Parlament" - mondta Rudko Kawczynsky.

Európai Romák és Utazók Fóruma két elnökhelyettesnek a lengyel Stahiro Stankiewizet, és a finnországi Miranda Voulasrantat választotta. A Fórum magyarországi delegáltját, Daróczi Ágnest az egyik szervezőbizottság vezetőjenek jelölték. Megbízásuk négy évre szól.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt