HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A CSZOSZ nem társul roma szervezetekkel

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cszosz, Dógi János
2005 December 06    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Határozottan cáfolta a Cigány Szervezetek Országos Szövetségének elnöke a RomNet más roma civil szervezetek vezetőitől kapott értesüléseit, hogy több taguk is csatlakozni kívánna az Ifj. Bogdán János által létrehozott Cigány Demokraták Szövetségéhez. Dógi János, a CSZOSZ elnöke keddi közleményben tudatta: "a jövő évi választásokkal kapcsolatban az általa vezetett szervezet elnöksége vagy tagsága nem kereste, és nem áll szándékában keresni a közelmúltban létrehozott roma választási szerveződéseket, vagy más a FIDESZ-MPSZ-hez közeli, ahhoz közeledő, vagy abból kimaradt roma szervezeteket."

Hirdetmény

A RomNet hétfőn arról számolt be, hogy más civil szervezetek vezetőitől úgy értesült, hogy a Fidesszel szövetségben lévő Lungo Drom tagságában, és a Magyar Szocialista Párthoz közel álló Cigány Szervezetek Országos Szövetségében (CSZOSZ) "megindult az erjedés" és több vezető személyiség is csatlakozni kíván az újonnan létrehozott Cigány Demokraták Szövetségéhez.

Dógi János közleményében aláhúzta: "a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége Elnökségének álláspontja szerint a magyarországi cigányok integrációjának politikai képviseletére szükség van, erre az önálló roma választási szerveződések a jelenlegi formájukban nem alkalmasak."

A Cigány Szervezetek Országos Szövetségének elnöke közleményében kiemeli: szervezete "egységes, és kiáll 2005. októberében hozott döntése mellett, miszerint a 2006-os választásokon a Magyar Szocialista Pártot, és a párt által elkezdett roma integráció folytatását kívánja támogatni."

A RomNet más forrásokból kapott értesülését a két országos szervezet vezetőjével nem tudta sem megerősíttetni, sem pedig cáfoltatni, mert Farkas Flóriánt, illetve Dógi Jánost telefonon nem sikerült utolérnie. Dógi János közleménye szerint "értethetetlen, hogy miért nem sikerült telefonon utolérni, hiszen a telefonja folyamatosan be volt kapcsolva, a száma közismert és hozzáférhető."Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lemezbemutató koncertre készül a Parno Graszt

  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a JurányibanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt