2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A CSZOSZ nem társul roma szervezetekkel
2005. 12. 06. 00:00

Dógi János közleményében aláhúzta: "a CSZOSZ elnökségének álláspontja szerint a magyarországi cigányok integrációjának politikai képviseletére szükség van.

A RomNet hétfőn arról számolt be, hogy más civil szervezetek vezetőitől úgy értesült, hogy a Fidesszel szövetségben lévő Lungo Drom tagságában, és a Magyar Szocialista Párthoz közel álló Cigány Szervezetek Országos Szövetségében (CSZOSZ) "megindult az erjedés" és több vezető személyiség is csatlakozni kíván az újonnan létrehozott Cigány Demokraták Szövetségéhez.

Dógi János közleményében aláhúzta: "a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége Elnökségének álláspontja szerint a magyarországi cigányok integrációjának politikai képviseletére szükség van, erre az önálló roma választási szerveződések a jelenlegi formájukban nem alkalmasak."

A Cigány Szervezetek Országos Szövetségének elnöke közleményében kiemeli: szervezete "egységes, és kiáll 2005. októberében hozott döntése mellett, miszerint a 2006-os választásokon a Magyar Szocialista Pártot, és a párt által elkezdett roma integráció folytatását kívánja támogatni."

A RomNet más forrásokból kapott értesülését a két országos szervezet vezetőjével nem tudta sem megerősíttetni, sem pedig cáfoltatni, mert Farkas Flóriánt, illetve Dógi Jánost telefonon nem sikerült utolérnie. Dógi János közleménye szerint "értethetetlen, hogy miért nem sikerült telefonon utolérni, hiszen a telefonja folyamatosan be volt kapcsolva, a száma közismert és hozzáférhető."