2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Száva Vince esélyegyenlőségi miniszter akar lenni
2005. 11. 17. 00:00

Romabank létrehozása, valamint a csigagyűjtés és a vályogvetés rangjának felemelése és támogatása - ilyen programpontokat hirdetett meg az újonnan alapított Magyarországi Kisebbségek Pártjának elnöke.

Politikai pártot alapított Száva Vince, akinek családja legutóbb akkor hallatott magáról, amikor körülbelül kétszázan beléptek a Hit Gyülekezetébe. Az október 26-án bíróságon is bejegyzett Magyarországi Kisebbségek Pártjának egyértelmű célja a parlamentbe jutás.

A párt az elnök és a főtitkár, Gyuri József szerint sem a bal-, sem a jobboldalhoz nem tartozik. Minden kisebbséget és a fogyatékkal élőket is segíteni szeretnék, de legfőképpen a romáknak akarnak igazi képviseletet nyújtani.

- Állami támogatást nem kértünk, az én magánvagyonomból, illetve támogatóink pénzéből kampányolunk - magyarázta Száva Vince, aki ötvenmillió forintra saccolja a 2006-os választási kampány költségeit. Ezt részben építőiparral foglalkozó cége és a néhány Száva-tulajdonban lévő kisközért termeli majd ki.

Az elnök ígéri: a választásokig mind a 176 egyéni választókerületben jelöltet állítanak.

- Célunk legalább 20-25 mandátum megszerzése. Emellett szeretnénk megkapni valamelyik tárcát. Elsősorban az esélyegyenlőségi minisztériumban gondolkozunk - ecsetelte az országos elnök, aki láthatóan nagy taktikus: azt sem árulta el, hogy ennek érdekében mely politikai erőkkel lépnének koalícióra.