HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Beindult az EQUAL-program végrehajtása

betűméret csökkentése betűméret növelése
2005 November 03    Forrás: Petőfi Népe


Ez a cikk archív

Kecel Uniós pályázaton 300 millió forintot nyertek a cigány érdekvédelmi egyesületek. A program előkészítő szakaszán túl vannak, most kezdődik az érdemi munka.

Hirdetmény

A kiskunmajsai, valamint négy konzorciumi partner, köztük a keceli Cigány Érdekvédelmi Egyesület a sikeres pályázat után létrehozta az EQUAL-program végrehajtását szolgáló munkaszervezetet.

Kolompár László, a keceli egyesület elnöke elmondta: a '80-as évek közepétől kibontakozó gazdasági válság, majd a '90-es évek elején megkezdődött változások a társadalom számos rétegét sodorták perifériára. Különösen a romák kerültek nehéz helyzetbe, mert az iparnak nincs szüksége képzetlen munkaerőre, a mélypontra került mezőgazdaság pedig nem tud ennyi embert foglalkoztatni. A megélhetési problémák miatt növekedett a cigányság és a többségi társadalom közötti konfliktus, amelyet csupán szociális eszközökkel nem lehet kezelni.

Az új program megvalósításával esély van arra, hogy csökkentsék a társadalmi feszültséget, az előítéleteket és a munkanélküliséget.

- A szilosi óvodában kialakított irodában jelenleg öt fő dolgozik szociális segítő, munkaügyi, valamint mentori szakterületeken. Segítségükkel útmutatást tudunk adni a helyi és környékbeli romáknak gyes, családi pótlék és más szociális ügyekben. Kapcsolatot tartunk egészségügyi, szociális és oktatási intézményekkel, együttműködünk a munkaügyi központokkal, amelynek révén tájékoztatjuk a romákat képzési, átképzési, munkavállalási lehetőségekről. A Szilosi út 62. szám alatt lévő irodánkban személyesen, vagy a 78/522-580-as telefonon, esetleg az interneten az a021equal.kecel@mailpont.hu címen bárki jelentkezhet a fenti ügyekben való eligazodás, munkaajánlat, képzési segítségnyújtás céljából - összegezte a program lényegét az egyesület elnöke.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián hosszú útja lassan elvezet a bukáshoz

  • A cigányok harminc éve elszenvedői a túlóratörvénynek

  • ORÖ-s képviselők tucatjait hallgatták ki gyanúsítottként

  • KÁSLER MIKLÓS: A ROMA SZAKKOLLÉGIUMOK ELŐSEGÍTIK A TEHETSÉGEK KIBONTAKOZTATÁSÁT

  • Azért kellett mennie a CEU-nak, mert Soros támogatta a romákat?CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt