2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Roma pártot alapít a Lungo Drom alelnöke
2005. 10. 06. 00:00

A CDU a politikában középen szeretne maradni, nem tartozik majd sem a bal- sem a jobboldalhoz - mondta ifj. Bogdán János.

A CDU a politikában középen szeretne maradni, nem tartozik majd sem a bal- sem a jobboldalhoz - mondta ifj. Bogdán János. A Népszabadság szerint az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) tagja legkésőbb november elejéig létre kívánja hozni a CDU-t, amelynek rövidítésének kívül semmi köze nincs a német CDU-hoz.

Ifj. Bogdán János szerint a társadalom alsó egyharmadában élőket - romákat és nem romákat - kívánnak megszólítani. Ez az a társadalmi réteg, amelyek helyzete a rendszerváltás óta folyamatosan romlik.

A Lungo Drom alelnöke fő célként jelölte meg, hogy a megalakítandó párt bejusson a parlamentbe, de hasonlóan fontos szerepe van a megyei és a helyi önkormányzatoknak is. Ifj. Bogdán János egyelőre nem kívánta elárulni azoknak a nevét akikkel együtt kíván dolgozni a párt megalakításában.

Véleménye szerint a Fidesszel szövetséges Lungo Dromban betöltött pozíciója és a pártalakítás nem összeférhetetlen, de ha választani kellene, akkor a CDU mellett döntene.