2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Segítség a romák felzárkózásához
2005. 09. 28. 00:00

A bank a finanszírozáson kívül szakmai segítségnyújtással is támogatja a roma telepek felszámolását célzó kormányzati programot.

A Pénzügyminisztérium sajtóosztályának tájékoztatása szerint a program célja a roma népesség lakhatási, szociális és társadalmi integrációjának felgyorsítását elősegítő feladatok megvalósítása, melyek végrehajtásáért az Ifjúsági, Szociális, Családügyi és Esélyegyenlőségi Minisztérium, valamint az Országos Területfejlesztési Hivatal a felelős. A bank a finanszírozáson kívül szakmai segítségnyújtással is támogatja a roma telepek felszámolását célzó kormányzati programot, amely jól illeszkedik a lakhatás, az oktatás, a munkahelyteremtés és az egészségügy területén a romák esélyegyenlőségét célzó nemzetközi kezdeményezés, a Roma Integráció Évtizede Program (2005-2015) keretébe.

A CEB és a Pénzügyminisztérium közötti megállapodás egy hosszabb távú együttműködés lehetőségét teremti meg a szociális fejlesztések területén, jelenleg több mint 1000 család életkörülményeinek javításával. A CEB igen kedvező feltételekkel nyújtja a 2008-ig felhasználható hitelt: a teljes költségek 80 százalékát finanszírozza hosszú lejárattal, továbbá 50 bázispontos kamattámogatást is biztosít.

Az Európa Tanács Fejlesztési Bankja 1998-tól számos fejlesztést támogatott Magyarországon (árvízvédelem, lakásépítés, kis- és közepes vállalkozások fejlesztése, munkahelyteremtés), több mint 900 millió euró értékben.