HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Száva Vince megalapította az MKP-t - Fekete bőrű parlamenti képviselőnk is lehet

betűméret csökkentése betűméret növelése
2005 Szeptember 03    Forrás: stop.hu


Ez a cikk archív

Száva Vince pártot alapított. A Magyarországi Kisebbségek Pártja nem csupán a 13 hazánkban bejegyzett kisebbséget tömöríti, hanem maga köré igyekszik gyűjteni a zsidókat és kínaiakat is. A párt elnökségében egy afrikai származású színésznő, Osir Liliána is aktívan tevékenykedik. Az új párt nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint a parlamentbe való bejutást. Száva állítja: politológus szakértő munkatársa elemzése szerint akár a 8-12 százalékot is elérhetik az országgyűlési választásokon. A bejutási küszöb pedig 5 százalék.

Hirdetmény

A párt rövidített neve összecseng a Magyar Kommunista Pártéval. Száva Vince állítja: ez csupán véletlen, az ő MKP-je nem azonosul a diktatúra rémtetteivel.

- Pártunk programja az élet minden szintjére kihat. Már dolgozunk a főnix-programon is, amit komoly felmérésekkel kísérünk. Mihelyt ismertté válnak a felmérések eredményei, jelenlegi programunkat kiegészítjük majd- mondja Száva Vince, az MKP elnöke.

A párt országos alelnöke az a Csakja Angéla, aki női prímásként bejárta a világot, és többek között Japánban is népszerűsítette a magyar cigánymuzsikát. A főtitkári teendőket a sváb származású Gyuri József ügyvéd látja el.

A Magyarországi Kisebbségek Pártja filozófiája szerint a hazai etnikumok megtermékenyítették a magyar kultúrát, és nagyban hozzájárulnak az ország fejlődéséhez is.

- Már közel négyezren vagyunk - mondja Száva, aki szerint hatékony kampánnyal jó eséllyel indulnak el a következő országgyűlési választásokon. Hozzátette: tagságuk, és az elnökség 70-80 százaléka roma, de valamennyi kisebbség megtalálható köreikben.

- Bár a különböző felmérések csupán hét százalékosra becsülik a magyarországi romák létszámát, a mi adataink szerint másfél millió cigány él az országban - fejti ki Száva, aki mindenkit szívesen fogad pártjában, aki tenni szeretne valamit az ország érdekében.

- Az afrikai és kínai lakosság még nincs ugyan kisebbségként bejegyezve, mégis annyian rendelkeznek közülük magyar állampolgársággal, hogy megszerezzék a jogosultságot hangjuk hallatására - vélekedik az új párt.

- Száva Vince korábban az MSZP körül tevékenykedett. Egy rövid ideig a párt cigánytagozatát vezette, ám eddig nem teljesen tisztázott körülmények között lemondott tisztségéről. A roma politikus most az országos politikába vágyik. Meggyőződése, hogy a cigányság csupán összefogással képes elérni céljait. Ezt az összefogást azonban a többi kisebbségre is ki szeretné terjeszteni, holott maga is úgy véli, a romák helyzete specifikusabb a többi kisebbségénél.

Száva üdvözli Kolompár Orbán, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma elnökének kezdeményezését, miszerint ők is egységbe szeretnék tömöríteni a magyarországi romákat a választásokra. A két roma politikus egy esetleges együttműködésről nem tárgyalt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt