HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Érvek és viták - a vitáról

betűméret csökkentése betűméret növelése
2005 Augusztus 24    Forrás: HBA - RomNet


Ez a cikk archív

A politikai elit tetemes erkölcsi és politikai adósságot halmozott fel másfél évtized alatt a 700-800 ezer - cigány etnikumhoz tartozó - magyar állampolgárral szemben - húzta alá Dr. Pálfi Miklós, az Új Roma Kerekasztal Szövetség elnöke a RomNetnek szerdán eljuttatott közleményében. "Nem tudja érvekkel, adatokkal, tényekkel alátámasztani Teleki László romaügyi államtitkár azt az álláspontját, hogy mekkora eredményeket produkált a cigányság társadalmi integrációja terén a hivatalban levő kormány" - vélekedik a kisebbségi jogvédő, mert úgy látja: a roma célokra meghirdetett hatalmas összegek az elmúlt években a töredékükre redukálódtak, és különösebb érdemi hatások nélkül szétfolytak.

Hirdetmény

Dr. Pálfi Miklós a további meddő, "igen-nem"-típusú viták helyett azt javasolja Teleki Lászlónak, hogy támaszkodjon a különböző tudományos értékű szociológiai felmérésekre, majd "menjen ki a düledező, ebben a ciklusban is érintetlenül maradt cigánytelepekre, és magyarázza el a tartósan munkanélküli, szociológiai és köznapi értelemben is szegény sorsú, nagycsaládos cigányoknak, hogy milyen eredményes volt az érdekükben végzett kormányzati munka a végéhez közelítő ciklusban. És utána adjon ki közleményt a telepi látogatásairól is!" - írja az Új Roma Kerekasztal Szövetség elnöke.

A jogvédő közleményében úgy fogalmaz: nem arról van szó, hogy a cigányság társadalmi hátrányaiért egyetlen politikai ciklust, vagy egyetlen politikai államtitkárt hibáztatna bárki, de "szerecsenmosdatásra, megalapozatlan eredményfitogtatásra, rózsaszín kampánylufik eregetésére nincs szükségük a cigányoknak."

Dr. Pálfi Miklós közleményét úgy zárja: nem látja sem az őszinteségnek, sem pedig a kormányzati ciklus hátralévő hónapjaira vonatkozó eredményes munka lehetőségét, ugyanis "nyakunkon a választási kampány, a politikai nagyotmondások időszaka."

Makai István, a Roma Polgári Tömörülés elnöke a RomNetnek szerdán kijelentette: "jellemző a vita előli kibúvó Teleki László részéről, hiszen ez jellemezte az államtitkár egész eddigi tevékenységét". Hozzátette azt is: ha valaki vezető beosztás vállal, el kell tudni számolnia tevékenységéről, és ha vitára hívják, akkor szakmai alapokon, valós számokon és adatokon alapuló eredményeket kell közölnie, és ha szükséges, az esetleges új irányokat is meg kellene határoznia.

"Ha a jelenlegi kormányzat komolyan gondolja a romák társadalmi integrációját, akkor a program megjelenítőjének nem csak vállalnia kell, hanem kötelező érvényűként kell kezelnie az MSZP által indított roma politikai programot, legyen az pozitív, vagy negatív eredményű" - mondta a Roma Polgári Tömörülés elnöke.

Meggyőződése: "ma ott tartunk, hogy valójában egy önmagában meghasonlott, kiutat kereső cigány néptömeggel állunk szemben, és ennek a kormányzati semmittevésnek az egész cigányság az áldozata lett."Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt