HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romák csinálják a helyreállítást Boldván

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  boldva
2005 Augusztus 23    Forrás: Lakatos Elza-Roma Sajtóközpont


Ez a cikk archív

Az idén nyáron kétszer is elöntött Boldván közhasznú munkában a romák végzik majd el a helyreállítást. Erről született megállapodás az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium közt.

Hirdetmény

Az Országos Cigány Önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériummal az árvíz sújtotta Borsod- Abaúj- Zemplén megyei Boldva vízelvezető rendszerének kitisztítására, és a helyreállítási munkák folytatására - olvasható az OCÖ mai közleményben.

Eszerint a szaktárca és az OCÖ közhasznú munkaprogramot indít a településen, és a boldvai cigány telep lakóit is bevonják a helyreállítási munkákba. A program részleteit a megyei munkaügyi központ és az OCÖ a boldvai önkormányzattal közösen dolgozza majd ki.

Boldván július közepén az özönvízszerű esőzés miatt kilépett az Ördög patak a medréből, és áttörte a töltést. Akkor az ötutcányi cigánysor száznál is több lakását - nagy részük "Cs", azaz csökkent értékű, komfort nélküli, szoba-konyhás épület - lepte el a víz. Egy hónapra rá is vízben állt Boldva, ezúttal két utcát ölelt körül a víz. A területet a helyi roma önkormányzat elnöke, Budai Győző szerint eddig már hétszer öntötte el a víz, egy, a Roma Sajtóközpont (RSK) birtokába került, 1980-ból származó titkosszolgálati jelentés is említi ezt a gondot, a Cs-ház akció kudarcainak prototípusának nevezve a boldvai telepet.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!

  • Az FCÖ-ben újra nyert Csóka János PálCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt