2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Összerugdosta őket a rendőr
2005. 08. 17. 00:00

Három kamaszt vert meg Szanyon a körzeti megbízott, mert hangoskodtak. Ezután a rendőr fiával és vejével az egyik roma gyerek szüleit is összerugdosta.

Az incidens kiváltó oka egy üzemképtelen Barkas volt, amelyet a hatgyermekes Kancsoék vásároltak a faluban. Ezt tolta haza Kancsoék tizenhét éves fia, és két nem roma hasonló korú barátja. A kamaszok közben nevetgéltek, "hangoskodtak", ezért a szomszéd utca lakója kihívta a körzeti megbízottat.

Kancsoné elmondása szerint a kiérkező megbízott rákiabált a fiúkra, majd megrúgta kettőjüket, a harmadikat pedig megpróbálta nyakon vágni, de a gyerek elrántotta a fejét. Kancsoék ezután tisztázni akarták a történteket a megbízottal, akivel egy szóváltást követően nem jutottak dűlőre. A roma házaspár ezért hazafelé indult. A rendőr fiával és vejével autón üldözőzte őket. "El akar gázolni, de az árokba ugrottam." - mesélte a nő, aki szerint ekkor szabadult el a pokol. Az asszony azt mondja: a három férfi kiugrott az autóból és rugdosni kezdték őket, főleg hastájékon. A nő a rúgások miatt maga alá piszkolt, az egyébként agydaganattal kétszer műtött, epilepsziás férj pedig hányni kezdett. A három férfi ezután elhajtott a helyszínről, a roma házaspár pedig hazavánszorgott, és értesítette a csornai rendőröket, akik szóltak az ügyeletes orvosnak, az pedig mentőt hívott.

A férjet a csornai kórházban megröntgenezték és megállapították: nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, zúzódott a bordája és oxigén hiányos állapot lépett fel nála. Az orvosi vizsgálat után a csornai rendőrkapitányságra vitték a férfit, ahol kihallgatták. "Hat órán át bent tartották a férjem, majd amikor utána mentem, engem is két órán keresztül faggattak" - panaszolja az asszony.

A csornai kapitányságon Világos István alezredes a Roma Sajtóközpontnak azt mondta: a házaspár feljelentette megverőit, és az ügyet hivatalból átadták a Győr-Moson -Sopron Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatalnak. Ott úgy tájékoztattak: hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt egyelőre csak a körzeti megbízott ellen nyomoznak. A rendőr egyelőre dolgozik, Világosi alezredes azt közölte: az ügyészségi nyomozás végén döntenek arról, hogy indítanak-e ellene fegyelmi eljárást.