HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Összerugdosta őket a rendőr

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  rendőr, Szany
2005 Augusztus 17    Forrás: Lakatos Elza-Roma Sajtóközpont


Ez a cikk archív

Három kamaszt vert meg Szanyon a körzeti megbízott, mert hangoskodtak. Ezután a rendőr fiával és vejével az egyik roma gyerek szüleit is összerugdosta. Az egyébként agydaganatos, epilepsziás apa bordazúzódást szenvedett. Az ügyészségi nyomozóhivatal hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt vizsgálódik.

Hirdetmény

Az incidens kiváltó oka egy üzemképtelen Barkas volt, amelyet a hatgyermekes Kancsoék vásároltak a faluban. Ezt tolta haza Kancsoék tizenhét éves fia, és két nem roma hasonló korú barátja. A kamaszok közben nevetgéltek, "hangoskodtak", ezért a szomszéd utca lakója kihívta a körzeti megbízottat.

Kancsoné elmondása szerint a kiérkező megbízott rákiabált a fiúkra, majd megrúgta kettőjüket, a harmadikat pedig megpróbálta nyakon vágni, de a gyerek elrántotta a fejét. Kancsoék ezután tisztázni akarták a történteket a megbízottal, akivel egy szóváltást követően nem jutottak dűlőre. A roma házaspár ezért hazafelé indult. A rendőr fiával és vejével autón üldözőzte őket. "El akar gázolni, de az árokba ugrottam." - mesélte a nő, aki szerint ekkor szabadult el a pokol. Az asszony azt mondja: a három férfi kiugrott az autóból és rugdosni kezdték őket, főleg hastájékon. A nő a rúgások miatt maga alá piszkolt, az egyébként agydaganattal kétszer műtött, epilepsziás férj pedig hányni kezdett. A három férfi ezután elhajtott a helyszínről, a roma házaspár pedig hazavánszorgott, és értesítette a csornai rendőröket, akik szóltak az ügyeletes orvosnak, az pedig mentőt hívott.

A férjet a csornai kórházban megröntgenezték és megállapították: nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, zúzódott a bordája és oxigén hiányos állapot lépett fel nála. Az orvosi vizsgálat után a csornai rendőrkapitányságra vitték a férfit, ahol kihallgatták. "Hat órán át bent tartották a férjem, majd amikor utána mentem, engem is két órán keresztül faggattak" - panaszolja az asszony.

A csornai kapitányságon Világos István alezredes a Roma Sajtóközpontnak azt mondta: a házaspár feljelentette megverőit, és az ügyet hivatalból átadták a Győr-Moson -Sopron Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatalnak. Ott úgy tájékoztattak: hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt egyelőre csak a körzeti megbízott ellen nyomoznak. A rendőr egyelőre dolgozik, Világosi alezredes azt közölte: az ügyészségi nyomozás végén döntenek arról, hogy indítanak-e ellene fegyelmi eljárást.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt