2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Csatlakozók az "összefogás sürgetésére"
2005. 08. 06. 00:00

Az OCÖ képviselőjének meggyőződése, hogy közös összefogással meghatározó politikai erő lehet a cigányság, és önálló parlamenti erőként szólhat bele saját sorsa alakulásába 2006-tól.

A RomNet múlt pénteki hírében számolt be arról, hogy a 2002. évi önkormányzati választásokon a legtöbb képviselői mandátumot elnyert jelöltállító szervezetek vezetőinek összefogását sürgeti Ifj. Bogdán János, a Lungo Drom alelnöke. A roma politikus a RomNetnek akkor úgy fogalmazott: " ha a cigányság nem akar továbbra is másodrendű, alamizsnára váró közösség maradni, akkor összefogásra, és közös fellépésre van szüksége." Ifj. Bogdán János levélben kérte fel a roma vezetőket, hogy haladéktalanul kezdjék meg a jövő évi választással kapcsolatos egyeztetéseket.

A felhívás után egy héttel, a Tatabányai Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Komárom-Esztergom Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szervezete közleményében arról tájékoztatta a RomNetet, hogy egyhangúlag csatlakozik ifj. Bogdán János OCÖ képviselő kezdeményezéséhez.

A pénteki közlés szerint a két érdekképviselet örül annak, hogy valaki kezdeményezi, illetve elindítja a cigányság összetartását. "Azt, hogy egy egységes roma politikát folytassunk, annak érdekében, hogy ne csak morzsákért politizáljunk illetve egyes politikai pártok kihasználjanak bennünket" - húzta alá Bihari József, a Tatabányai Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Komárom-Esztergom Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szervezet elnöke.

Ifj. Bogdán János, a Lungo Drom alelnöke a RomNetnek korábban úgy fogalmazott: " ha a cigányság nem akar továbbra is másodrendű, alamizsnára váró közösség maradni, akkor összefogásra, és közös fellépésre van szüksége."

Az Országos Cigány Önkormányzat képviselőjének meggyőződése, hogy közös összefogással meghatározó politikai erő lehet a cigányság, és önálló parlamenti erőként szólhat bele saját sorsa alakulásába 2006-tól.