2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nemzetközi Labdarúgó Roma Kupa Nyíregyházán
2005. 07. 01. 00:00

Még lehet jelentkezni arra a labdarúgó sporteseményre, amelyet 12. alkalommal rendeznek a nyíregyházi stadionban július 23-án, szombaton.

A sporteseményt 1993 óta rendezik a szabolcsi megyeszékhelyen. Idén is lesz cigány főzőverseny, valamint cigánytánc és cigányzenei koncert teszi színesebbé a programot - mondta a RomNetnek a rendezvény főszervezője, Balogh Gyula, az Országos Cigány Önkormányzat alelnöke. Hozzátette: az elmúlt évek során a rendezvény nemzetközi méreteket öltött, mert a szomszédos országokból több csapat is részt vett a találkozókon.

A résztvevő csapatok háromnegyede visszatérő, de egy településről csak maximum két gárda indulhat, függetlenül attól, hogy az egy kis falusi, avagy városi csapat lenne - mondta Balogh Gyula.

A szervezők a találkozót a cigányság nagy ünnepének szánják, így a sport mellett helyet kell, hogy kapjon a zene és a tánc. Lehetőséget adnak mindenkinek, hogy megmutathassa tudását, felléphessen ilyen nagy publikum előtt. Lesz kirakodóvásár is, erre még szintén lehet jelentkezni. A rendezvény napján külön sátorban író-olvasó találkozót is szerveznek, ahol lehetőség nyílik több roma irodalmárral személyes találkozóra, kötetlen beszélgetésre és dedikálásra is. A jó hangulatról több, országosan ismert zenekar gondoskodik majd - mondta a főszervező.

A csapatok nevezését július 20-ig az alábbi telefonszámokon várja Balogh Gyula, az Országos Roma Kupa Alapítvány elnöke, a rendezvény főszervezője: 06-20/915-60-02, vagy a 06-20/222-1013