HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nemzetközi Labdarúgó Roma Kupa Nyíregyházán

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Nyíregyháza
2005 Július 01    Forrás: Hidvégi-B. Attila - RomNet


Ez a cikk archív

Még lehet jelentkezni arra a labdarúgó sporteseményre, amelyet 12. alkalommal rendeznek a nyíregyházi stadionban július 23-án, szombaton. A múlt évben hatvan, ukrán, román, szlovák és magyar labdarúgó csapat egyenes kiesési ágon mérkőzött meg egymással, és a győztes átvehette az Országos Roma Kupát.

Hirdetmény

A sporteseményt 1993 óta rendezik a szabolcsi megyeszékhelyen. Idén is lesz cigány főzőverseny, valamint cigánytánc és cigányzenei koncert teszi színesebbé a programot - mondta a RomNetnek a rendezvény főszervezője, Balogh Gyula, az Országos Cigány Önkormányzat alelnöke. Hozzátette: az elmúlt évek során a rendezvény nemzetközi méreteket öltött, mert a szomszédos országokból több csapat is részt vett a találkozókon.

A résztvevő csapatok háromnegyede visszatérő, de egy településről csak maximum két gárda indulhat, függetlenül attól, hogy az egy kis falusi, avagy városi csapat lenne - mondta Balogh Gyula.

A szervezők a találkozót a cigányság nagy ünnepének szánják, így a sport mellett helyet kell, hogy kapjon a zene és a tánc. Lehetőséget adnak mindenkinek, hogy megmutathassa tudását, felléphessen ilyen nagy publikum előtt. Lesz kirakodóvásár is, erre még szintén lehet jelentkezni. A rendezvény napján külön sátorban író-olvasó találkozót is szerveznek, ahol lehetőség nyílik több roma irodalmárral személyes találkozóra, kötetlen beszélgetésre és dedikálásra is. A jó hangulatról több, országosan ismert zenekar gondoskodik majd - mondta a főszervező.

A csapatok nevezését július 20-ig az alábbi telefonszámokon várja Balogh Gyula, az Országos Roma Kupa Alapítvány elnöke, a rendezvény főszervezője: 06-20/915-60-02, vagy a 06-20/222-1013Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Setét Jenő: az egyetemes emberi jog a legfontosabb érték

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • Magyar film nyerte a berlini Romani Filmek Fesztiválja fődíját

  • A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymástCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt