HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Árulja kulturális központját az OCÖ

betűméret csökkentése betűméret növelése
2005 Június 24    Forrás: Népszava


Ez a cikk archív

Közbeszerzési pályázaton kívánja értékesíteni Gyömrői úti kulturális központját az Országos Cigány Önkormányzat - értesült lapunk. Úgy tudjuk, hogy bár sikerült minimálisra csökkenteni az intézmény adósságát, a felújításra már nincsen pénzt. Kulturális események nélkül azonban így sem marad a cigányság, szeptembertől ugyanis irodalmi programok indulnak az OCÖ székházában.

Hirdetmény

Nem tudják miből finanszírozni az elhanyagolt állapotban lévő Gyömrői úti kulturális központot, ezért értékesíteni akarják az ingatlant - így döntött az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetése és közgyűlése. Lapunk úgy tudja, bizottságot hoznak létre, hogy készítse elő az erre kiírt közbeszerzési pályázatot.

Kalocsai Erika, az Országos Cigány Információs és Kulturális Központ igazgatója lapunknak úgy nyilatkozott: rengeteg adóssággal és rossz állapotban vették át a Gyömrői úti épületet a Farkas Flórián vezette OCÖ-től. A vezetékek elavultak, fűtés már tavaly sem volt: az idei programokat ezért nem is tudták megtartani. Kalocsai úgy nyilatkozott, hogy az ÁFA-tartozást sikerült egymillióra csökkenteni, de a felújításra további kétszázmillió kellene. Utóbbira nincs állami támogatás, csak a programokra kapnak az idén 32 millió forintot a kulturális tárcától. Ennek részleges folyósítása is csak júniusban kezdődött meg, mert későn fogadták el az elszámolást. "Sajnálom, mert nem hiszem, hogy a cigányságnak lesz lehetősége arra, hogy ekkora központot magáénak tudhasson a jövőben" - mondta az igazgató, majd hozzátette: a jövőben az OCÖ Dohány utcai székházában kapnak irodákat és termeket. A Gyömrői úti ingatlant 140 millióra értékelték, hogy lesz-e rá vevő: egyelőre nem tudni.

Kulturális programok nélkül azonban így sem marad a cigányság, hamarosan irodalmi rendezvények veszik kezdetét az OCÖ-székházban. Choli Daróczi József, az OCÖ kulturális koordinátora lapunknak elmondta: író-olvasó találkozók, kávéház jellegű irodalmi estek és más kulturális programok indulnak hamarosan. Kiállítással egybekötött programok szeptembertől lesznek, de tervezik az Országos Cigány Galléria és egy Cigánykönyvtár létrehozását is. Utóbbiakhoz körülbelül százmilliós nagyságrendű pénzre lenne szükség. Úgy tudni, a kormányzat e célra elkülönít majd egy keretösszeget, nagysága azonban egyelőre még nem ismert.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt