HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nem volt veszélyben Mortimer?

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Mortimer
2005 Június 20    Forrás: Népszabadság


Ez a cikk archív

A nyomozók szerint a karddal átszúrt roma fiú kezében nem volt kés, amivel megfenyegethette volna támadóját.

Hirdetmény

Igazságügyi orvos szakértők elemzik a 21-es buszon történt kardos támadás bizonyítási kísérletéről készült felvételeket. A május 8-i eset számos lényeges részletére, hogy pontosan milyen előzményeket követően és milyen körülmények között szúrta keresztül a Mortimer néven elhíresült Gy. Mihály a 15 éves Patai Józsefet - a szemtanúk eltérően emlékeznek. A rendőrség az orvos szakértőktől azt várja, hogy a vallomásokat és megtámadott fiú sérüléseit összevetve mondják meg, melyik tanú emlékszik a legpontosabban, kinek a vallomása áll a legközelebb a valósághoz.

Szigeti József őrnagy, a BRFK vizsgálati főosztályának életvédelmi alosztályvezetője a Népszabadságnak azt mondta: továbbra sincs kézzelfogható bizonyíték arra, hogy Patai Józsefnél kés volt, s azzal megfenyegette volna Gy. Mihályt. Arról, hogy a karddal átszúrt fiúnál kés lett volna, eddig kizárólag Mortimer barátai tettek említést. A rendőrség mindenesetre kivár, hogy a gyanúsított és védője tudják-e igazolni, s ha igen, miképpen, hogy Mortimer önvédelemből rántott kardot?

A nyomozók azt már kizárták, hogy baleset történt volna, amit a busz váratlan megindulása idézett elő. Emlékeztetőül: egyes vallomásokból arra lehetett következtetni, hogy amikor Mortimer szóváltást követően az őt állítólag késsel fenyegető Patai Józseffel szemben kardot rántott, a busz hirtelen megindult, az egyensúlyát vesztett gyanúsított pedig akarata ellenére átszúrta a fiút a kardjával.

A buszokon három, egymástól függetlenül működő biztonsági rendszer garantálja, hogy amíg az ajtók be nem csukódtak, a jármű semmiképpen ne indulhasson el. Szigeti őrnagy közlése szerint azt több tanú is megerősítette, hogy még szólt az ajtók csukódására figyelmeztető csengő, amikor Mortimer átszúrta Patai József testét. Vagyis a busz nem mozoghatott.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt