HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Csehországban is roma nyerte a "Megasztárt"

betűméret csökkentése betűméret növelése
2005 Június 13    Forrás: HVG


Ez a cikk archív

Roma fiú, Vlastimil Horváth lett a kezdő fiatal énekesek számára megrendezett idei SzuperSztár verseny győztese Csehországban. A Nova kereskedelmi televízió által kezdeményezett és megrendezett, vasárnap este zárult, több mint nyolchónapos verseny eredménye egyfajta meglepetés, mert a tavalyi, első évfolyamban az egyik legtehetségesebbnek tartott résztvevőt, Martina Baloghovát a médiában megjelent eszmefuttatások szerint állítólag éppen azért szavazták ki a nézők az elődöntőben, mert roma volt.

Hirdetmény

Ezúttal azonban Vlastimil Horváth mind a nézők, mind a zsűri tetszését megnyerte, mert mindkét fórum végül is egybehangzóan őt választotta meg az idei SzuperSztárnak.

A 27 éves roma "civilben" asztalos. A zsűri mind a négy tagja őt jelölte meg a második évfolyam legjobb, legtehetségesebb énekesének, míg a nézőktől az sms-szavazatok 75 százalékát kapta meg.

A cseh SzuperSztár verseny győztese, akárcsak tavaly, az idén is lehetőséget szerzett arra, hogy a SonyBMG cégnél albumot adjon ki. Természetesen egy, a Nova által szervezett koncertsorozat is vár rá.

A népszerű tehetségkutató verseny döntőjét Prágában Jirí Paroubek, cseh miniszterelnök, valamint több ismert cseh személyiség is megtekintette. Ugyanakkor a SzuperSztár egyes, a Nova által élőben közvetített fordulóit általában mintegy kétmillió néző kísérte figyelemmel. A műsor nézettsége rendszeresen 40-45 százalékos volt.

A tavalyi, első évfolyamot a 17 éves Aneta Langerová nyerte meg, aki rövid időn belül a cseh könnyűzene új csillaga lett, s dalai, hanghordozói manapság a legkeresettebbek közé tartoznak Csehországban.

Számos kritikus azonban az első évfolyam legtehetségesebb énekesének Martina Baloghovát tekintette, aki nagyszülei révén részben magyar származású. Ezen a véleményen volt a prágai aranycsalogány Karel Gott is, aki ezért nemrégiben közös, sikeres videoklippet forgatott Baloghovával.

Az idei évfolyamban viszont a legjobbak közé már több "idegen" származású énekes is bekerült, akik közt volt szlovák, perzsa, arab és afrikai származású is. Az első évfolyamban csak egy arab származású fiú jutott a legjobbak közé.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Haláleset Csenyétén: a polgármester a mentősöket okolja

  • Közvetlenül a gyöngyöspatai családokkal próbál egyeztetni az állam

  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Cigány autonómiaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt