2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Csehországban is roma nyerte a "Megasztárt"
2005. 06. 13. 00:00

Roma fiú, Vlastimil Horváth lett a kezdő fiatal énekesek számára megrendezett idei SzuperSztár verseny győztese Csehországban.

Ezúttal azonban Vlastimil Horváth mind a nézők, mind a zsűri tetszését megnyerte, mert mindkét fórum végül is egybehangzóan őt választotta meg az idei SzuperSztárnak.

A 27 éves roma "civilben" asztalos. A zsűri mind a négy tagja őt jelölte meg a második évfolyam legjobb, legtehetségesebb énekesének, míg a nézőktől az sms-szavazatok 75 százalékát kapta meg.

A cseh SzuperSztár verseny győztese, akárcsak tavaly, az idén is lehetőséget szerzett arra, hogy a SonyBMG cégnél albumot adjon ki. Természetesen egy, a Nova által szervezett koncertsorozat is vár rá.

A népszerű tehetségkutató verseny döntőjét Prágában Jirí Paroubek, cseh miniszterelnök, valamint több ismert cseh személyiség is megtekintette. Ugyanakkor a SzuperSztár egyes, a Nova által élőben közvetített fordulóit általában mintegy kétmillió néző kísérte figyelemmel. A műsor nézettsége rendszeresen 40-45 százalékos volt.

A tavalyi, első évfolyamot a 17 éves Aneta Langerová nyerte meg, aki rövid időn belül a cseh könnyűzene új csillaga lett, s dalai, hanghordozói manapság a legkeresettebbek közé tartoznak Csehországban.

Számos kritikus azonban az első évfolyam legtehetségesebb énekesének Martina Baloghovát tekintette, aki nagyszülei révén részben magyar származású. Ezen a véleményen volt a prágai aranycsalogány Karel Gott is, aki ezért nemrégiben közös, sikeres videoklippet forgatott Baloghovával.

Az idei évfolyamban viszont a legjobbak közé már több "idegen" származású énekes is bekerült, akik közt volt szlovák, perzsa, arab és afrikai származású is. Az első évfolyamban csak egy arab származású fiú jutott a legjobbak közé.