HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Puccskísérlet az Országos Cigány Önkormányzat közgyűlésén

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, puccs
2005 Május 31    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) Közgyűlésének május 31-i rendkívüli ülését a képviselők egy csoportja folyamatos bekiabálásokkal, és kis híján tettlegességig fajuló magatartással megzavarta. Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke, a testületben kialakult tarthatatlan állapot miatt berekesztette az ülést. Az eseményeket az elnök sajnálatosnak tartja, hiszen a Közgyűlésnek kulcsfontosságú kérdésekről kellett volna érdemi vitát folytatnia - áll az Országos Cigány Önkormányzat közleményében.

Hirdetmény

Az OCÖ hivatalos álláspontja szerint csak olyanoknak állhat érdekében szétzülleszteni az országos önkormányzat Közgyűlését, akik a kisebbségi önkormányzati rendszer modernizálása, továbbfejlesztése helyett annak megszűntetésén munkálkodnak. Ez utóbbi szándékot kizárólag azoknak tulajdoníthatják, akik cigány politikusként nem élvezik a roma közösségek támogatását, mostanáig mégis hasznot húztak a cigány kisebbségi önkormányzatiságból - írja a közlemény.

A közlemény tudatja, hogy kaotikus helyzetben Kolompár Orbán már nem tudta elmondani azt a napirend előtti felszólalását sem, melyben a Roma Polgárjogi Alapítvány népi kezdeményezésének támogatására kívánta felkérni az OCÖ képviselőit. (Az RPA kezdeményezésének célja, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt, a mindenkit megillető lakhatáshoz való jogról. Az akció lényege, hogy a kilakoltatás veszélyétől fenyegetett magyar állampolgárok ne kerülhessenek utcára.)

A Közgyűlés kezdetén 23 képviselő - immáron tizenkettedik alkalommal - nyújtott be bizalmatlansági indítványt az elnökkel szemben, ám a közleményben az áll, hogy az OCÖ Szervezeti és Működési Szabályzata előírja, hogy ezt csak a képviselők 2/3-ának (34 fő, mivel korábban a testület létszáma 53-ról 51-re csökkent) támogatása esetén kell napirendre tűzni.

Az OCÖ hivatalos álláspontja szerint a bizalmatlansági indítvány kezdeményezői tudatosan züllesztették szét destruktív magatartásukkal a grémium munkáját.

Az OCÖ elnöke a jövő héten újabb időpontot jelöl meg a rendkívüli ülés összehívására. Kolompár Orbán bízik abban, hogy a közös munkát a továbbiakban nem kívánják szabotálni az OCÖ működését mostanáig akadályozó csoportok.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőket

  • Obstruálások miatt még mindig nem alakulhat meg az ORÖ!

  • Izraelben ad koncerteket a 100 Tagú Cigányzenekar

  • Tüntetést szerveznének az ORÖ új képviselői a megalakulásukért

  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványátCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt