HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Roma Szövetség szerint az OCÖ a cigányság szégyene

betűméret csökkentése betűméret növelése
2005 Május 31    Forrás: Hidvégi-B. Attila - RomNet


Ez a cikk archív

"A cigány önkormányzat a mai nappal bebizonyította, hogy működésképtelen, és eljött az idő, hogy a képviselők elgondolkodjanak: ideje lenne feloszlatni az országos önkormányzatot és visszaadni képviselői mandátumukat" - jelentette ki a RomNetnek a Roma Világszövetség vezetője a botrányos közgyűlést követő sajtóhírekkel összefüggésben. Örömét fejezte ki viszont a vonatkozásban, hogy két képviselő már vette a bátorságot ahhoz, hogy kilépjen ebből a "színjátszó csoportból".

Hirdetmény

A RomNet mai tájékoztatása szerint verekedésbe és botrányba fulladt a keddi önkormányzati közgyűlés, amikor bizalmatlansági indítványt kívántak benyújtani a szervezet elnöke ellen. A RomNetet arról tájékoztatták, hogy közgyűlésen több széket összetörtek, és fizikailag bántalmazták az OCÖ kommunikációs igazgatóját.

Hága Mária az Indexnek nyilatkozva állítja: a sajtófőnök kicsavarta a kezét, míg a sajtófőnök azt mondja, hozzá sem ért az idős asszonyhoz, ellenben a csetepaté közben megrugdosták és széttépték az ingét.

Kolompár Orbán elnök az internetes újságnak közölte: azért fulladt botrányba a közgyűlés, mert 43 képviselő közül csak 23 értett egyet azzal, hogy napirendre vegyék a bizalmatlansági indítvány beterjesztését, és a jelenlegi működési szabályzat szerint személyi kérdésekben csak 2/3-os többség dönthet.

Farkas Antal, a Cigány Szervezetek Országos Szövetségének képviselője állítja, hogy Kolompár emberei kezdtek ordibálni. Farkas az Indexnek azt mondta, az OCÖ gazdálkodásával kapcsolatban napvilágra került könyvvizsgálói jelentések ismeretében gondolták úgy, hogy felvetik az elnök elmozdításának szükségességét.

"Olyan szervezet vezeti és képviseli a magyarországi cigányságot, amely körül folyamatosan botrányok, személyi ellentétek zajlanak, így a cigányság érdekképviseletét nem látják el" - mondta Oláh József hozzátéve: "ez a szervezet a cigány társadalom szégyene".

Az Országos Cigány Önkormányzattal kapcsolatban a szövetség vezetője úgy fogalmazott: az új önkormányzat megalakulása óta nem tapasztalható fejlődés, csak visszalépés a civil szervezetek, a kormány és az OCÖ közötti munkakapcsolatokban.

Botrányok övezték az Országos Cigány Önkormányzat választását, alakuló ülését, és az azt követő éveket. Az elnökváltások, és az arra irányuló kísérletek beárnyékolják a cigányok társadalmi elfogadására irányuló eddig elvégzett munkákat, és kezdeményezéseket - hívja fel a figyelmet.

Az Országos Cigány Önkormányzat közleménye szerint a mai kaotikus helyzetben Kolompár Orbán már nem tudta elmondani azt a napirend előtti felszólalását sem, melyben a Roma Polgárjogi Alapítvány népi kezdeményezésének támogatására kívánta felkérni az OCÖ képviselőit. (Az RPA kezdeményezésének célja, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt, a mindenkit megillető lakhatáshoz való jogról. Az akció lényege, hogy a kilakoltatás veszélyétől fenyegetett magyar állampolgárok ne kerülhessenek utcára.)Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

  • Az ORÖ is lemondásra szólítja fel Pócs Jánost

  • Elölről kéne kezdeni ezt az egész ügyetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt