HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Összefogás az erőszak ellen

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Mortimer
2005 Május 12    Forrás: Tóth Andrea - Roma Sajtóközpont


Ez a cikk archív

Roma, civil és politikai szervezetek együtt tüntetnek vasárnap délben a Moszkva téren a karddal leszúrt fiúért. Az Országos Cigány Önkormányzat fontosnak tartja, hogy romák és nem romák minél többen jelenjenek meg a csendes demonstráción. A Roma Polgárjogi Alapítvány azt hangsúlyozza: a rendszerváltás óta nem történt ilyen értelmetlen, erőszakos cselekmény.

Hirdetmény

Együtt demonstrálnak roma, civil és politikai szervezetek vasárnap délben a Moszkva téren a karddal leszúrt fiúért. A tüntetést a Nagy Imre Társaság szervezi. Részt vesznek: az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ), a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA), a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, az SZDSZ Új Generáció, az MSZP Társadalompolitikai Tagozat, a Budapest Páholy, a Haver Szövetség, a B'nai Berrith fővárosi szervezete.

Bár az RPA szerdán még külön tüntetést jelentett be, csütörtökön mát csatlakozott az együttes tiltakozásához. Az alapítvány közleményében annak a meggyőződésének ad hangot, hogy a civil társadalom összefogása jelentheti a valódi esélyt az erőszak elleni küzdelem sikeréért.

Az RPA a dokumentumban azt hangsúlyozza: a rendszerváltozás óta nem ismerünk olyan - fiatal gyermekkel szemben elkövetett - értelmetlen, brutális erőszakos cselekményt, mint amilyen vasárnap történt A szervezet szerint minden jel arra mutat, hogy rasszista indítékú támadás történt. Az OCÖ közleményében pedig azt tartja fontosnak hogy a romák és nem romák, akik ezt a brutális cselekedetet elítélik, minél nagyobb számban jelenjenek meg a csendes tüntetésen, hogy ezzel fejezzék ki a család és a társadalom felé együttérzésüket és közösségvállalásukat.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt