HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Életveszélyes állapotban a hasbaszúrt roma fiú

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Mortimer
2005 Május 09    Forrás: Balogh Krisztina Kinga - Roma Sajtóközpont


Ez a cikk archív

Változatlanul életveszélyes állapotban van az a tizenötéves roma fiú, akit vasárnap kora délután a 21-es buszon szúrtak hasba egy félméteres karddal. A BRFK Kommunikációs Osztálya közleményben erősítette meg, hogy egy egyelőre ismeretlen, militáris jellegű ruhát viselő hat fős társaság egyik tagja volt a támadó.

Hirdetmény

A gyermek édesanyja a Roma Sajtóközpontnak sírva mondta el a tegnap történteket: "a kisfiam és két 13, 14 éves barátja mentek volna fel a Normafához focizni. A 21-es buszon ültek, amikor is hat fiatalember, sisakokban, karodkkal és tőrökkel felfegyverkezve rájuktámadtak. A támadók annyit kérdeztek a fiamtól: "Na mi van?" Ez után rögtön hasbaszúrta a fiamat az egyik. Ezután leszálltak a buszról." Végül a busz vezetője hívta ki a mentőket, a gyermeket a János kórház intenzív osztályára szállították, ahol egy hét órás műtét során eltávolították a lépét. Az édesanya szerint "azért szúrták meg a fiamat, mert roma, és gyűlölnek minket. Az orvos szerint olyan állapotban került be a fiam a kórházba, mint akit kivégeztek. Még három-négy nap, mire kiderül túléli-e."

BRFK Kommunikációs Osztályának közleménye szerint vasárnap 14 óra 10 perc körüli időben a Budapest II., Várfok utcában lévő autóbusz végállomásról indulni készülő buszon, egy egyelőre ismeretlen, militáris jellegű ruhát viselő hat fős társaság egyik tagja szúrta meg a fiút. Az eset elkövetése után a támadó, és társai a helyszínről gyalog elmenekültek. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya kezdett nyomozást.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt