2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Életveszélyes állapotban a hasbaszúrt roma fiú
2005. 05. 09. 00:00

Változatlanul életveszélyes állapotban van az a tizenötéves roma fiú, akit vasárnap kora délután a 21-es buszon szúrtak hasba egy félméteres karddal.

A gyermek édesanyja a Roma Sajtóközpontnak sírva mondta el a tegnap történteket: "a kisfiam és két 13, 14 éves barátja mentek volna fel a Normafához focizni. A 21-es buszon ültek, amikor is hat fiatalember, sisakokban, karodkkal és tőrökkel felfegyverkezve rájuktámadtak. A támadók annyit kérdeztek a fiamtól: "Na mi van?" Ez után rögtön hasbaszúrta a fiamat az egyik. Ezután leszálltak a buszról." Végül a busz vezetője hívta ki a mentőket, a gyermeket a János kórház intenzív osztályára szállították, ahol egy hét órás műtét során eltávolították a lépét. Az édesanya szerint "azért szúrták meg a fiamat, mert roma, és gyűlölnek minket. Az orvos szerint olyan állapotban került be a fiam a kórházba, mint akit kivégeztek. Még három-négy nap, mire kiderül túléli-e."

BRFK Kommunikációs Osztályának közleménye szerint vasárnap 14 óra 10 perc körüli időben a Budapest II., Várfok utcában lévő autóbusz végállomásról indulni készülő buszon, egy egyelőre ismeretlen, militáris jellegű ruhát viselő hat fős társaság egyik tagja szúrta meg a fiút. Az eset elkövetése után a támadó, és társai a helyszínről gyalog elmenekültek. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya kezdett nyomozást.