2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Partnerszervezeteket keres az Európai Romák és Utazók Fóruma
2005. 05. 03. 00:00

Minden magyarországi cigány szervezetnek lehetősége van jelöltet állítani, küldött viszont csak abból válhat, aki a választók ötven plusz egy százalékának szavazatát megszerzi.

A RomNet információja szerint minden magyarországi cigány szervezetnek lehetősége van jelöltet állítani, küldött viszont csak abból válhat, aki a választók ötven plusz egy százalékának szavazatát megszerzi.

Az European Forum for Roma and Travellers (ERTF) megválasztandó testülete 75 tagból fog állni, amelybe nemzetközi roma civil szervezetek 3-3 főt - és azok helyetteseit választják meg - illetve országonként delegálható 100 ezer cigány lakosig 1 képviselő, 1 millióig 3 képviselő és 1 millión felül 5 képviselő.

A választáson való részvételhez szükséges jelentkezési lapot a strasbourgi központba kell elküldeni a szükséges mellékletekkel együtt. A tanácskozás nyelve: roma, angol, francia, célszerű tehát, ha a megválasztott személyek tudnak ezeken a nyelveken.

Az ERTF keres még olyan szervezeteket is, amely lebonyolítja lesz a küldöttségi választásnak.

A most működő Európai Romák és Utazók Fórumának ideiglenes elnöke Rudko Kawzinciski, a Roma Nemzeti Kongresszus vezetője.