2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kérték, és milliomos lett
2005. 04. 22. 00:00

Ki halt meg pasaként az 1848-as szabadságharcosok közül Szíriában? A helyes válasz (Bem József) tízmillió forintot ért.

A Családsegítő Központban szociális munkásként dolgozik, egyéneknek és családoknak segít problémáik megoldásában. Nyilván a munkája százszor többet ér, mint az, hogy tisztában van-e Bem tábornok halálának helyszínével, mégis: többéves bruttó fizetése sem éri el azt a pénzt, amit most megnyert.

Csóka János nős, a kisfia, Milán ötéves. A felesége, Judit azért nem kísérte el a stúdióba, mert ő még idegesebb lett volna, mint a Vágó Istvánnal farkasszemet néző férje. A kisgyerekkel otthon drukkoltak, s álmodni sem mertek róla, hogy apu megnyeri a lakásra való pénzt. Igaz, hogy kölcsönt is kell felvenniük, de kezdő tőkének tökéletes a nyeremény.

Azt mondja Csóka János: a képernyőn is látható volt, hogy ő cigány. Tisztában volt vele, ha sikere lesz, úgy nagyot néz a közönség. Ugyanakkor nem volt kétsége afelől, mekkora lebőgés volna, milyen gunyorosan legyintgetnének a nézők, ha megbukna az elején.

Különösebb készülés nem előzte meg a versenyt. Letöltötte az interneten található játékot, s azon próbálkozott. A műsor stúdiója a Pólus Centerben található. A sors fintora: néhány éve ezzel az épülettel szemben laktak feleségével albérletben, koldusszegényen. Most különösen jó érzés volt felnézni a régi lakás ablakára. Gazdagon.