2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Lemondott Száva Vince, az MSZP cigánytagozatának ügyvezető elnöke
2005. 03. 20. 00:00

Lemondott posztjáról Száva Vince, az MSZP országos cigánytagozatának ügyvezető elnöke, aki a tagozat tisztújításán sem kíván részt venni. Erről maga az érintett tájékoztatta vasárnap az MTI-t.

Száva Vince közölte: ügyvezető elnöki posztja mellett lemond elnökhelyettesi posztjáról is, és nem marad tagja a tagozatnak sem. Elmondta: döntéséről a nap folyamán levélben tájékoztatja Hiller Istvánt, az MSZP elnökét és Kállai Katalint, az MSZP elnökségének roma ügyekkel megbízott tagját. A távozó ügyvezető elnök közölte, hogy lemondásának oka: a tagozati tisztújítás időpontjának előrehozásával megyei vezetőjelölteket rekesztenek ki a tisztújításból. Mint mondta, az időpont előrehozásával 11 megyében nem lesz idő arra, hogy felállítsák a helyi szervezeteket, a tagozat megyei vezető-jelöltjei regisztráltassák magukat és részt vehessenek a tisztújításon.

A tisztújítást Kállai Katalin április 15-ére tűzte ki, majd március 18-án azt mondta, hogy a tisztújító küldöttgyűlés március 22-én vagy 23-án lesz - mondta a lemondott elnök, aki szerint ezzel a döntéssel kárba veszett a megyei vezetőjelöltek munkája, akik saját pénzükből szervezték a tagozat megyei szervezeteit. Száva Vince közölte, egy megyében hat helyi szervezetnek kell működnie ahhoz, hogy felállíthassák a megyei cigánytagozatot. Hozzátette: jelenleg azt sem lehet tudni pontosan, hány megyében, négyben vagy hatban szerveződött meg a tagozat. Közölte: az országos tagozati tisztújításhoz összesen hat megyében kell tagozatnak lennie. A távozó ügyvezető elnök elmondta: megyei jelöltek azt is sérelmezik, hogy nem ismertették meg velük a cigánytagozat programját.

Száva Vincét az MSZP cigánytagozatának elnöksége március 1-jén választotta meg a tagozat ügyvezető elnökévé, miután a tagozat korábbi vezetője, Csík Tamás lemondott posztjáról.