HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kilépett az MSZP-ből a cigánytagozat volt vezetője

betűméret csökkentése betűméret növelése
2005 Február 20    Forrás: MTV-Híradó


Ez a cikk archív

Kilépett az MSZP-ből Csík Tamás, a párt országos cigánytagozatának a héten lemondott elnöke és a Centrum Pártban folytatja politikai pályafutását.

Hirdetmény

A politikus elmondta, hogy elhatározását vasárnap levélben tudatta Hiller Istvánnal, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnökével.

Csík Tamás közölte: politikai pályafutását azért folytatja a Centrum Pártban, mert ez az a párt, amely "nem csapta be még a cigányokat se jobbról, se balról".

Hozzátette, hogy a Centrum Párt vezetőségével már tárgyalt belépéséről, és a vezetőség egy nap alatt befogadta új alapokra helyezett cigány reformpolitikáról szóló programját. Mint mondta, a Centrum Párton belül a cigányügyek kezelését cigányügyi referensként látja majd el.

Hetényi Lia, a Centrum Párt ügyvezető titkára közölte, hogy napokkal ezelőtt kezdődött meg a tárgyalás Csík Tamással az ő és munkatársai felvételéről. Elmondta: még folynak a megbeszélések arról, hogy hogyan lehet a Csík Tamás által felvázolt programot a párt kisebbségi programjába illeszteni.

Hetényi Lia kijelentette: a párt nyitott a felvétellel kapcsolatban.

Csík Tamás a hét elején, hiteles reformpolitikát hiányolva és személyi ellentétekre hivatkozva mondott le az MSZP országos romatagozatának elnöki posztjáról.

A politikus elmondta, hogy Hiller Istvánnak címzett levelében azt írta: "az elmúlt események és fejlemények (...) számomra azt erősítették meg, hogy a cigányügyek területén a párt struccpolitikát folytat". Közlése szerint ezzel a politikával és hozzáállással nem tud egyetérteni.

"Sajnálom, hogy a cigányok a párttal és annak vezetésével nem találták meg azt a kommunikációs alaphangot, melyre mindenkinek szüksége lenne a győzelem érdekében" - mondta a levél tartalmát ismertetve Csík Tamás.

Hozzátette: "azt gondolom, hogy inkább most kényszerülök ennek a lépésnek a megtételére, mint a választások előtt pár hónappal, figyelembe véve, hogy fontos a pártnak a győzelem".

Közölte: a levélben kérte, hogy MSZP-s párttagságát véglegesen töröljék a vasárnapi nappal. A politikus az MSZP XVII. kerületi alapszervezetének volt tagja.

Szajkó Imre, az MSZP cigánytagozatának elnökhelyettese pénteken jelentette be, hogy lemond posztjáról, egyben támogatásáról biztosította az MDF-et.
Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lemezbemutató koncertre készül a Parno Graszt

  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a JurányibanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt