HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Busók vertek romákat

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Mohács
2005 Február 16    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

Busók ellen indítottak csoportos garázdaság miatt eljárást a mohácsi rendőrök, miután a jelmezesek megvertek két roma biztonsági őrt.

Hirdetmény

Két biztonsági őrként dolgozó roma férfival verekedett egy több mint tíz fős, busó jelmezes csoport a mohácsi busójáráson - derült ki ma, miután az egyik sértett feljelentést tett. A két roma biztonsági őr a busójárást lezáró báli rendezvényen ellenőrizte a meghívottak tiszteletjegyeit, amikor egy ittas, busó jelmezbe öltözött csoport nehezményezte, hogy romákat állítottak a rendezvénynek otthont adó kultúrház ajtajába. Szemtanúk szerint a busók "mocskos cigányoknak" nevezték a biztonsági őröket.

A jelenlévő Vikár Csaba, a busójárás egyik szervezője a Roma Sajtóközpontnak elmondta: bár próbálták a hangoskodó busókat lecsillapítani, azok ennek ellenére tovább kötekedtek, és a szóváltás verekedésbe torkollott. Ennek során az egyik biztonsági őrt a földre teperték, és többször fejbe rúgták. Sógorát, a másik őrt pedig a busók egy lánccal leütötték, úgy, hogy a férfi elvesztette az eszméletét. Az őrök látleleteik szerint könnyebben sérültek.

A Mohácsi Rendőrkapitányság bűnügyi osztály vezetője azt közölte: a busók ellen jelenleg csoportos garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás. Kiss József hozzátette: az eljárást nehezíti, hogy eddigi vallomásaikban a kihallgatottak "hatan tizenkét félét mondtak", ezért szembesítik majd a feleket, és még tisztázásra vár, hogy pontosan kik vettek részt a verekedésben. A mohácsi Busó Klub elnöke a Roma Sajtóközpontnak úgy nyilatkozott: nem tud felelősséget vállalni a busó jelmezbe öltözöttekért. Hozzátette: ha az elkövetőkről bebizonyosodik, hogy rasszista indítékok vezérelték őket és tagjai a klubnak, akkor "szankcionálja" őket.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt