HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Vita a cigánytelepekről

betűméret csökkentése betűméret növelése
2005 Február 08    Forrás: Joó István-Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

Megelőzte a kordé a szamarat - így értékelte Kövesi Vilmos, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökhelyettese, hogy Teleki László államtitkár szerinte egyeztetés nélkül jelöli ki a cigánytelep-felszámolási programban részt vevő helységek nevét. Teleki viszont "kicsinyes támadásnak" nevezte a kritikát.

Hirdetmény

Félő, Hogy a zalai illetőségű államtitkár megyéjében az ő érdekköréhez tartozó települések jutnak romaügyi pénzhez - vélte Kövesi Vilmos. Utatalt arra, hogy január 31-én a Zalai Hírlapban egy Teleki László-interjúra épülő cikk mindössze három falut (Vasboldogasszony, Garabonc, Galambok) nevezett meg, mint amelyek megfelelnek az esélyegyenlőségi tárca "roma telepeken élők lakhatási és szociális integrációs modellprogramja" kiírásának. Az OCÖ elnökhelyettese lapunknak kijelentette, Zalában 70-80 cigánytelep van, és sok olyan helységet ismer, melyekben rászorultabbnak mondható a cigánysorok népe. Kövesi azt sem érti, hogy az országos program céljára eredetileg beharangozott 800 millió forint költségvetési keret a pályázati meghívásban hogyan olvadt 680 millióra.

Teleki László, az esélyegyenlőségi tárca politikai államtitkára minderre a Magyar Nemzetnek úgy reagált: az efféle kicsinyes támadások nem árthatnak a modellprogramnak. Elmondta, a minisztérium a kétfordulós pályázatra az ország megyéiből 40 olyan települési önkormányzatot hívott meg, melyek területén telepek alakultak ki, és az ott élők földrajzi-társadalmi elkülönültségben élnek. A három zalai település kapcsán az államtitkár leszögezte: kiválasztásukhoz nem neki, hanem az erre felkért szakembereknek van köze. Megjegyezte, több felmérés történt a közelmúltban; a szakemberek ezek összegzésével formáltak vélemény. Rámutatott: a teleprehabilitációs programra szánt pénz nem lett kevesebb, csak arról van szó, hogy a költségvetés minden fejezete előirányzatának tíz százalékát a tartalékalapba kellett utalni. A program sikeres előrehaladása esetén a szóban forgó 120 millió forint év közben eljuthat eredeti rendeltetési helyére.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt