HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Cigányverés Piliscsabán

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cigány, piliscsaba
2005 Február 02    Forrás: hírTV


Ez a cikk archív

Viperával felszerelkezve rontott be egy fiatal fiú a zömmel romákat oktató piliscsabai Jókai Mór Általános Iskolába, ütlegelni kezdett négy diákot, majd az áldozatok segítségére siető tanárnőket is megtámadta.

Hirdetmény

Szemtanúk elmondása szerint a húsz év körüli fiatalember az iskola előtt szállt le a helyközi buszról, majd egy papírlapot mutogatott az iskola ablakában álló gyerekeknek, amelyen az állt: "Rohadt cigányok, dögöljetek meg!" és hógolyóval dobálta az ablakokat. Ezt követően berontott a zömmel roma gyerekeket oktató intézménybe, ahol éppen szünet volt.

A folyosón köpködött, sértő megjegyzéseket tett a gyerekekre majd négy, az útjába kerülő diákot ütni kezdett a nála lévő viperával. A dulakodásra két tanárnő is felfigyelt, akik az áldozatok segítségére siettek. A fiú azonban őket is megtámadta: a földre lökte őket. A verekedésnek az vetett végett, hogy a jelenlévő tanárok és a diákok végül lefogták a dühöngő fiút, majd az igazgatónő irodájába vezették.

Az igazgatónő értesítette a helyi közterület fenntartót, aki kihívta a körzeti megbízottat. Az iskola igazgatója a Roma Sajtóközpontnak elmondta: a támadót előállították, majd kihallgatása után szabadlábra helyezték.

Az incidensben az egyik gyereknek felszakadt a szája, a többi gyerek fejsérüléseket szenvedett, a két tanárnő a lábát és a csípőjét fájlalja. A megvert gyerekekről látleletet vettek, és szüleik feljelentették a támadót. A rendőrség nyomozást indított - közölte az illetékes budaörsi rendőrkapitányság szóvivője.

Piliscsabán egyébként nem ez az első rasszista jellegű megnyilvánulás: tavaly előtt a helyi aljegyző tett olyan kijelentést a romákra, mely szerint "kár, hogy Hitler nem velük kezdte."Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt