HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Több száz egyetemista csalhatott a roma ösztöndíjakkal

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  ösztöndíj, macika
2005 Január 25    Forrás: Origo


Ez a cikk archív

Az Oktatási Minisztérium által korábban roma fiataloknak kiírt pályázat kapcsán 50 milliós csalásra gyanakodnak a rendőrök. A nyomozás szerint ugyanis jogosulatlanul próbált meg felvenni pénzt mintegy 300 egyetemista és főiskolás. Az ösztöndíjakhoz szükséges ajánlásokon az Országos Cigány Önkormányzat pecsétje látható.

Hirdetmény

A Nemzeti Nyomozó Iroda csalás gyanújával kezdett el vizsgálódni a roma ösztöndíjakkal kapcsolatos visszaélések miatt. Az eljárás alapjául az Oktatási Minisztérium által meghirdetett egyik pályázat szolgál, melynek keretében egyetemen, illetve főiskolán tanuló roma diákoknak nyújtottak támogatást.

A házkutatások során többek között lefoglaltak 292 ajánlott postai feladóvevényt a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány nevére címezve, a támogatásban részesülő lakcímének feltüntetésével, valamint 50 darab A/4-es lapot, melynek jobb sarkában az Országos Cigány Önkormányzat pecsétje látható és 20 darab A/4-es lapot, melyen a pecséten túl az elbírálásban közreműködő munkatárs, L. György aláírása is szerepel.

L. György a rendőröknek azt mondta, hogy egy Nagy Ferenc néven bemutatkozó férfi kereste meg mint a Szegedi Tudományegyetem Diákönkormányzatának egyik tagja, és több száz pályázatot hozott, amelyeken az ajánlásokat saját szövegezéssel elkészítették. L. György ezeket ellenőrzés nélkül aláírta.

A házkutatás során lefoglalt pecséttel és aláírással, illetve csak aláírással ellátott papírokról elmondta, hogy azokon nem az ő aláírása szerepel, a bélyegzőnyomat pedig valószínűleg akkor kerülhetett rájuk, amikor elhagyta a szobát. A nyomozás során igazságügyi írásszakértő vizsgálja meg az aláírásokat.

Azokban az esetekben, amikor az Országos Cigány Önkormányzat mint ajánló szervezet munkatársának aláírása szerepel a papíron, megállapítható, hogy nem érvényesültek a támogatás felvételéhez szükséges garanciális feltételek. Ennek következtében a hamis okmányok felhasználásával felvett támogatásokat megszerző egyetemi, illetve főiskolai hallgatók csalással gyanúsíthatók a rendőrség szerint. Ezzel a módszerrel több mint háromszáz esetben vettek fel vagy próbáltak meg felvenni támogatásokat, mintegy 50 millió forint értékben.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt