2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kolompár Orbán: sikeres évet zárt az OCÖ
2004. 12. 19. 00:00

Kolompár Orbán a jövő évi tervekről elmondta: bízik abban, hogy a roma múzeum márciusban és a roma könyvtár is még az év első felében megnyílhat.

"A nagy ellentétek ellenében, a nagy ellenállások ellenében az országos önkormányzat sikeresen megcsinálta a megyei és a regionális intézményhálózatát, megvalósította azt a célt, amelyet (...) a választások kapcsán a Demokratikus Roma Koalíció (...) kitűzött maga elé" - mondta Kolompár Orbán.

Hozzátette: elindult az OCÖ budapesti, Dohány utcai székházának felújítása is.

"A sok kudarc ellenére sikeres évet zártunk" - jelentette ki az OCÖ elnöke az ünnepi közgyűlésen, majd arra kérte a roma politikusokat, hogy a következő évben próbálják meg együtt kialakítani a magyarországi roma társadalom "egészséges, hiteles (...) és eredményes politikai arculatát".

A szükséges összefogás kapcsán úgy fogalmazott: "számomra 2005. január elsejétől nem léteznek az országos önkormányzaton belül szervezetek (...); az országos önkormányzat van."

Kolompár Orbán a jövő évi tervekről elmondta: bízik abban, hogy a roma múzeum márciusban és a roma könyvtár is még az év első felében megnyílhat.

Az OCÖ céljai között szerepel a roma népfőiskola és az országos roma rádió létrehozása is - közölte Kolompár Orbán, hozzátéve, hogy januárban az Országos Rádió és Televízió Testület, valamint a kormányzat elé terjeszti a roma rádióval kapcsolatos elképzeléseiket.

A kormányzat és az OCÖ kapcsolatáról szólva azt mondta: "bízom benne, hogy az országos önkormányzat és a kormányzat között kialakul az az egészséges munkakapcsolat, amely eddig nem igazából volt mondható sikeresnek és zökkenőmentesnek".

Az ünnepi közgyűlésen jelen volt Lévai Katalin, az Európai Parlament jogi bizottságának elnöke, volt esélyegyenlőségi miniszter.