HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kolompár Orbán: sikeres évet zárt az OCÖ

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ
2004 December 19    Forrás: MTV-Híradó


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szempontjából az idei év sikeres volt, megvalósította azokat a célokat, amelyeket a Demokratikus Roma Koalíció fogalmazott meg az elmúlt év eleji választások alkalmával - nyilatkozta Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke a szervezet budapesti évbúcsúztató közgyűlése alkalmából.

Hirdetmény

"A nagy ellentétek ellenében, a nagy ellenállások ellenében az országos önkormányzat sikeresen megcsinálta a megyei és a regionális intézményhálózatát, megvalósította azt a célt, amelyet (...) a választások kapcsán a Demokratikus Roma Koalíció (...) kitűzött maga elé" - mondta Kolompár Orbán.

Hozzátette: elindult az OCÖ budapesti, Dohány utcai székházának felújítása is.

"A sok kudarc ellenére sikeres évet zártunk" - jelentette ki az OCÖ elnöke az ünnepi közgyűlésen, majd arra kérte a roma politikusokat, hogy a következő évben próbálják meg együtt kialakítani a magyarországi roma társadalom "egészséges, hiteles (...) és eredményes politikai arculatát".

A szükséges összefogás kapcsán úgy fogalmazott: "számomra 2005. január elsejétől nem léteznek az országos önkormányzaton belül szervezetek (...); az országos önkormányzat van."

Kolompár Orbán a jövő évi tervekről elmondta: bízik abban, hogy a roma múzeum márciusban és a roma könyvtár is még az év első felében megnyílhat.

Az OCÖ céljai között szerepel a roma népfőiskola és az országos roma rádió létrehozása is - közölte Kolompár Orbán, hozzátéve, hogy januárban az Országos Rádió és Televízió Testület, valamint a kormányzat elé terjeszti a roma rádióval kapcsolatos elképzeléseiket.

A kormányzat és az OCÖ kapcsolatáról szólva azt mondta: "bízom benne, hogy az országos önkormányzat és a kormányzat között kialakul az az egészséges munkakapcsolat, amely eddig nem igazából volt mondható sikeresnek és zökkenőmentesnek".

Az ünnepi közgyűlésen jelen volt Lévai Katalin, az Európai Parlament jogi bizottságának elnöke, volt esélyegyenlőségi miniszter.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt