HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A romák európai fóruma

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 December 17    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

A 2004 szeptemberében alakult Európai Romák és Utazók Fórumának képviselői Strasbourgban együttműködési nyilatkozatot írtak alá az Európa Tanács főtitkárával.

Hirdetmény

Az Európai Romák és Utazók Fóruma megalakulását Tarja Halonen finn államelnök kezdeményezte 2001-ben azzal a céllal, hogy a több milliós európai cigányságnak is lehetősége legyen az európai roma politika alakítására. A mostani együttműködés aláírását követően valamennyi uniós tagállam roma szervezetei képviselőket delegálhatnak az Európai Romák és Utazók Fórumába. A résztvevő országokban az elkövetkező egy évben demokratikusan választhatják meg a roma szervezetek küldötteiket - közölte a Roma Sajtóközponttal Daróczi Ágnes, aki részt vesz az ideiglenes végrehajtó bizottság munkájában.

A nyilatkozat aláírásán az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) is képviseltette magát. Balogh József, az OCÖ alelnöke elmondta: egyelőre nincs jelöltjük.

Minden magyarországi cigány szervezetnek lehetősége van jelöltet állítani, küldött viszont abból válhat, aki a választók ötven plusz egy százalékának szavazatát megszerzi. A most működő Európai Romák és Utazók Fórumának ideiglenes elnöke Rudko Kawzinciski, a Nemzetközi Roma Kongresszus vezetője.

Daróczi Ágnes szerint nem véletlen, hogy pont a finn állam kezdeményezésére jött létre a fórum, hiszen szerinte a finn államelnök volt a legérzékenyebb a romák több évtizedes kérésére, valamint Finnország az az ország, ahol régóta erős roma mozgalom van.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Setét Jenő: az egyetemes emberi jog a legfontosabb érték

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • Magyar film nyerte a berlini Romani Filmek Fesztiválja fődíját

  • A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymástCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt