HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma fiatalok pályázati pénzével csalt

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  macika, Közalapítvány
2004 December 07    Forrás: Délmagyarország Online


Ez a cikk archív

Egyetemistákkal és közvetítőkkel összejátszva hátrányos helyzetű fiataloknak szóló támogatásokat szerzett meg az ország minden területéről egy szegedi férfi, aki a napokban bukott le.

Hirdetmény

A Magyarországi Cigányokért Közalapítvány hátrányos helyzetű fiataloknak nyújt támogatást az általános iskola ötödik osztályától a másoddiploma megszerzéséig. Az évi 120 ezer forintot az igényelheti, aki tanul és rászoruló. A Nemzeti Nyomozóiroda Csongrád megyei hivatala a napokban házkutatást tartott egy szegedi férfi lakásán, ahol a fővárosból és 11 megyéből származó több mint háromszáz postai feladóvevényt találtak.

Kiderült, hogy a férfi közvetítők segítségével egyetemi városokban olyan egyetemistákat, főiskolásokat keresett, akik megigényelték azt az összeget. A csaló fejenként 30 ezer forintot kért a diákoktól. A támogatáshoz azonban szükség volt ajánlásra is a helyi cigány kisebbségi önkormányzattól, vagy az illetékes önkormányzattól.

A férfi ezt is megoldotta, hiszen a lakásán az Országos Cigány Önkormányzat által lepecsételt üres A4-es lapokat is lefoglaltak a nyomozók.

Tóth-Molnár István ezredes, a Nemzeti Nyomozóiroda Csongrád megyei hivatalának vezetője elmondta, az irodát rendőrségi feljelentés vezette a férfihoz. Megtudtuk, a nyomozók ezúttal egy 31 milliós csalást hiúsítottak meg. A gyanúsított azonban már 2002 óta foglalkozik ezzel az üzlettel, és azóta közel 20 millió forintra tett szert.

Az ezredes hozzátette, a nyomozás még a kezdeti stádiumban van, jelenleg a tárgyi és személyi bizonyítékokat gyűjtik. Így még azt sem lehet tudni, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, vagy csalással gyanúsítják majd meg a trükkös szegedit.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

  • Az ORÖ is lemondásra szólítja fel Pócs Jánost

  • Elölről kéne kezdeni ezt az egész ügyetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt