HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az OCÖ feloszlatását kezdeményezi a Roma Polgári Tömörülés

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 November 29    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) nem teljesíti a vállalt feladatait, ezért a Roma Polgári Tömörülés (RPT) kezdeményezi a szervezet feloszlatását - közölte Makai István, az RPT elnöke hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

Hirdetmény

Az OCÖ-nek "feladatai, kötelességei vannak, és a jog úgy rendelkezik, amennyiben feladatait és kötelességeit, a szavazók akaratát nem teljesíti, alkotmányellenesen működik" - mondta Makai István. Hozzátette: a 4500 elektort levélben kérdezik meg arról, hogy egyetértenek-e az OCÖ feloszlatásról szóló kezdeményezéssel.

Amennyiben az elektorok többsége igennel válaszol, akkor a kezdeményezést " a belügyminiszteren keresztül a kormány, illetve az Országgyűlés elé terjesztjük" - közölte Makai István.

Az RPT vezetője szerint az OCÖ és vezetése nem teljesítette a 2002-ben vállalt feladatait. "Az Országos Cigány Önkormányzat mindent vagy semmi elvi alapon működik: mindent akar, de semmit nem teljesít" - fogalmazott.

Az OCÖ közgyűlése határozatképtelen, a szervezetnek nincs legitim elnöke és belső hatalmai harcok szabdalják a vezetést, ezért megkérdőjelezhető az OCÖ demokratikus működése - mondta Makai István.

AZ RPT vezetője hangsúlyozta: az OCÖ 2002-ben vállalta, de nem indította el a munkahelyteremtő programot és nem terjesztett a kormány elé a szociális ellátórendszer javítását szolgáló elképzelést. "Mind a mai napig nem indultak el a telepfelszámolások" - fűzte hozzá.

Makai István elmondta: az OCÖ székházának felújítása csak részlegesen kezdődött meg, a szervezet elnöke, Kolompár Orbán által előző év végén meghirdetett esélyegyenlőségi mozgalom pedig el sem indult.

Lázók Tibor, az RPT tagja szólt a december 5-i népszavazás kapcsán kialakított álláspontjukról. Véleményük szerint a kormány részéről - a kettős állampolgárság kérdése kapcsán - szociális félelemkeltés folyik.

"Most lehetősége van a hazának arra, hogy jó anyaként öleli magához a határon túli nemzetrészeket, vagy mostohaként végleg eltaszítja magától őket" - fogalmazott Lázók Tibor.

Mint elmondta, az RPT szerint meg kell tiltani a kórházak privatizációját; "le kell állítani, mert hárommillió szegény emberre nem szabad rászabadítani a (...) piaci alapokra épülő egészségügyi ellátást".Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

  • Az ORÖ is lemondásra szólítja fel Pócs Jánost

  • Elölről kéne kezdeni ezt az egész ügyetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt