HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Cigány Szervezetek Országos Szövetsége tiltakozik a vádak ellen

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 November 15    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

Tiltakozik a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége (CSZOSZ) az ellen a sajtóhír ellen, amely szerint vezetőik neve is felmerült a roma kárpótlás során történt visszaélésekkel kapcsolatban.

Hirdetmény

A tiltakozást kiváltó cikk állítása szerint "az eddig megindított tizenhárom nyomozás eredményképp megyei és országos roma vezetők, köztük a romaügyi államtitkár, Teleki László szervezetének képviselői is a vádlottak padjára kerülhetnek". Az index.hu vitatott cikke azt is állította - Kolompár Orbánra, az Országos Cigány Önkormányzat elnökére hivatkozva -, hogy bár "feltűnően sok megyei roma vezető került a rendőrség látókörébe, de szerinte ők többségükben egyetlen szervezethez, a Teleki László romaügyi államtitkár tiszteletbeli elnöksége alatt működő a CSZOSZ-hez kötődnek".

Dógi János, a CSZOSZ elnöke közölte: Teleki László 2000-óta nem elnöke a CSZOSZ-nek, ezért a szervezet nem érzi magát érintettnek az államtitkár ügyeit illetően, és "visszautasítja a rágalmakat, amelyeket politikai indíttatású lejáratásnak tekint." Hozzátette: a szervezet jelenlegi tagjait felszólították arra, hogy írásos nyilatkozatot tegyenek arról: részt vettek-e, és ha igen, hogyan a roma kárpótlásban. A nyilatkozatot mindenki megtette - hangsúlyozta Dógi János aki ennek alapján kijelentette: a CSZOSZ kijelenti, hogy soha semmilyen formában nem vett részt a kérdéses ügyben, tagjaik között érintettek nem szerepelnek. Ha a nyomozás során mégis kiderül valamelyik tag érintettsége, akkor különleges ülést tartanak, amelyen a kizárásról döntenek majd.

"A híradásokban megnevezett személyek nem tagjai a CSZOSZ-nek - hangsúlyoza Dógi. A frakció azonban mindenben segíteni kívánja a hatóságok munkáját az ügy felgöngyölítésében - mondta Dógi.

Farkas Antal a CSZOSZ alelnöke a Roma Sajtóközpont kérdésére mindehhez hozzátette: véleményük szerint a támadás mögött az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) egyes képviselői illetve vezetői állnak, akiknek érdekében áll, hogy a CSZOSZ-t minden lehetséges fórumon hiteltelenné tegyék a hazai romák előtt. Az alelnök a továbbiakban elmondta, a jogi képviselőjükkel történt egyeztetés után az Index, és a cikk írója ellen jogi lépéseket kezdeményeznek.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Vi­lág­hírű asz­ta­los ké­szí­tette el a Kar­me­lita Ko­los­tor ma­gyar cí­me­rét

  • Nem állt ki Pócs mellett a Jászapáti Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke

  • MÁR VÁLASZOLTAM, MONDTA ORBÁN VIKTOR, MIUTÁN NEM VÁLASZOLT

  • Új kormánybiztos veszi át a romák felzárkóztatását

  • Visz az FTC, Livi néni – Vita Járóka Líviával a cigányság felzárkóztatásárólCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt