HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az ORTT frekvenciát adna az OCŐ-nek egy országos roma rádió beindításához

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, rádió
2004 November 01    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

Országos roma rádiót indítana az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) - erről tárgyalt ma Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökével. Az ORTT elnöke támogatja a kezdeményezést, és ígéretet tett arra, hogy biztosítja az országos frekvenciát.

Hirdetmény

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) februári közgyűlésén fogalmazódott meg először az ötlet, hogy létrehozzanak egy olyan roma rádiót, amely az ország egész területén hallgatható lenne. A júniusi közgyűlésen az elnökség támogatásával határozatot hoztak ennek megvalósításáról. Ennek első lépéseként Kolompár Orbán a mai napon találkozott az ORTT elnökével, Kovács Györggyel.

A megbeszélésen az ORTT elnöke támogatta az országos roma rádió tervét, és ígéretet tett arra, hogy amint a pontos tervek elkészülnek, a Testület biztosítja majd a megfelelő, országos frekvenciát - mondta el Kolompár Orbán a Roma Sajtóközpontnak. Hozzátette: első feladatuk egy olyan szakmai stáb felállítása, amely részletesen kidolgozza a leendő rádió üzleti koncepcióját és működési tervét. Az elnök ennek érdekében tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal és a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatallal a működéshez szükséges támogatásokról, mivel a rádió, ahogy fogalmazott, közcélokat fog szolgálni.

Az OCŐ tervezte rádió a második cigány rádió lenne az országban a harmadik születsénapját a közelmúltban ünneplő Rádió Š mellett, amely azonban csak a fővárosban és környékén fogható az FM 88,8-as frekvencián. A korábban súlyos anyagi gondokkal küszködő szerkesztőség október közepe óta megújult műsorstruktúrával jelentkezik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt