HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kövesi nyert az APEH-hel szemben

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kövesi
2004 Október 06    Forrás: Népszava


Ez a cikk archív

Hatályon kívül helyezte a bíróság az APEH azon határozatát, amelyben nem fogadta el az Országos Cigány Önkormányzat alelnökének egy áfa-visszaigénylésről szóló beadványát. Kövesi Vilmos ellen ugyan továbbra is eljárás folyik okirathamisítás és állami támogatás jogosulatlan igénybevétele miatt, a bírói határozat azonban feltehetően ennek kimenetelét is befolyásolni fogja.

Hirdetmény

Pénzügyi nyomozók kutakodtak az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) jelenlegi alelnökének vállalkozásai után. Mint arról korábban hírt adtunk, Zala megyében okirathamisítás és állami támogatás jogosulatlan igénybevétele miatt nyomoztak Kövesi Vilmos után. Az ügy alapját egy kotrógép adta, amelyet a romapolitikus még évekkel ezelőtt vett részben állami támogatásból. A hárommillió forintért vásárolt szerkezetet később a cég könyvelésében már nyolcmillió forintos értéken tüntették fel. Kövesi a kotrógépre időközben nagyobb összegeket költött, illetve teljes egészében felújította és ezzel magyarázta az értékkülönbséget.

Egyed János, az OCÖ alelnökének jogi képviselője a Népszavának elmondta: az APEH szakértője 4,5 millió forintra értékelte a gépet, de először még erre az összegre sem fogadta el az áfa-visszaigénylést. Az eljárás megindítása után az adóhivatal a 4,5 millió forintos érték áfá-ját végül mégis jogosnak ítélte, de Kövesiék ezen határozatukkal sem értettek egyet - ezért bírósági felülvizsgálatot kértek. A bírósági eljárással párhuzamosan közben vádat emeltek a romapolitikus ellen okirathamisítás és állami támogatás jogosulatlan igyénybevétele miatt ugyanezen kotrógéppel kapcsolatban. Ebben az eljárásban egy másik szakértő már 6,5 millióra értékelte fel a szerkezetet, míg a bírósági tárgyalás során egy független harmadik szakértő már 7,75 millióra. Utóbbi szakvéleményt figyelembe véve a bíróság hatályon kívül helyezte az APEH Kövesivel szemben hozott határozatát és új eljárás lefolytatására kötelezte az adóhivatalt. Az indoklás szerint az APEH-nek nem volt joga ahhoz, hogy a kikötött vételár helyett üzleti értékként becsült vételárat határozzon meg. Érdekesség, hogy a romapolitikus ellen indított másik eljárást egyelőre nem függesztették fel, az erre vonatkozó kérvényt Kövesi ügyvédei már beterjesztették.

Kövesi lapunknak adott nyilatkozatában politikai érdekeket sejtett az ügy hátterében, mondván, nevét indokolatlanul meghurcolták, az eljárás pedig ketté törte karrierjét.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lemezbemutató koncertre készül a Parno Graszt

  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a JurányibanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt