HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Gyurcsány - romaprogram

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  gyurcsány, romaprogram
2004 Szeptember 27    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Mádl Ferenc köztársasági elnök Gyurcsány Ferencet bízta meg a kormányalakítással, az Országgyűlésben hétfőn felolvasott levelében. Gyurcsány Ferenc a felkérést elfogadva közölte: elkészült a köztársaság új kormányának programja. Mint mondta, az "egy gyarapodó és igazságos köztársaság programja, 10 millió magyar állampolgár programja, amely a 15 milliós magyar nemzet iránt érzett és vállalt felelősséggel készült".

Hirdetmény

"A változás programja is, mert halljuk és értjük a választók szavát, halljuk és értjük üzenetüket. Azt mondják, határozottságot, következetességet, dinamizmust várnak" - hangzott el Gyurcsány Ferenc beszédében. "Olyan közösségteremtő program ez, amely a szolidaritásba, a demokráciába, a nemzetbe vetett hitben találja meg önmaga érvényesítésének legfőbb erejét."

A Gyurcsány a felkérést elfogadó beszéde után azt mondta: "Bátor kormányzásra készülünk. Tettekre építve lendületbe hozzuk Magyarországot". "Felkészültem. Készen állok!"

Gyurcsány ezután a parlamentben elfogadta a felkérést, majd átadta a kormányprogram egy-egy példányát Mádl Ferenc köztársasági elnöknek és Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének.

A szabad és igazságos Magyarországért című kormányprogramban külön fejezet foglalkozik a romákkal - Egyenlő esélyek a romáknak címmel. Ami elutasít mindenféle rasszizmust és kirekesztést. Az elvi elkötelezettség mellett gyakorlati lépéseket is megfogalmaz, amely az esélyteremtést és a diszkriminációmentességet biztosítja romák számára az oktatás, a foglalkoztatás, a lakhatás, az egészségügy és a kultúra terén.Egyenlő esélyek romáknak

A Köztársaság kormánya elutasít mindenféle rasszizmust és kirekesztést. Az elvi elkötelezettség mellett gyakorlati lépéseket is teszünk a diszkrimináció és az elôítéletesség miatt hátrányos helyzetben élô honfitársaink,a romák integrációjának érdekében. Folytatjuk azt a törekvést, amely az esélyteremtést és a diszkriminációmentességet biztosítja roma honfitársaink számára az oktatás, a foglalkoztatás, a lakhatás, az egészségügy és a kultúra terén.

Folytatjuk az integrációs programokat az oktatásban. Integrációs normatívával ösztönözzük az iskolákat, hogy ne külön osztályokban, hanem integráltan oktassák a roma és a nem roma gyerekeket. Az Utolsó-Padból program segítségével elérjük, hogy az indokolatlanul fogyatékosnak minôsített gyerekek visszakerüljenek a normál tantervű osztályokba. Pedagógus-továbbképzési program segíti a tanárokat a befogadó oktatási módszerek használatában.

A Tolerancia az egészségért program keretében javítjuk az egészségügy befogadó készségét, hogy a kórházakban, rendelôkben ne szenvedjenek hátrányt roma honfitársaink. Speciálisképzési,tanácsadási,elhelyezési programokkal támogatjuk roma honfitársaink munkaerôpiaci beilleszkedését. Támogatjuk a roma kultúra terjedését és megismertetését.


Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

  • Az ORÖ is lemondásra szólítja fel Pócs Jánost

  • Elölről kéne kezdeni ezt az egész ügyetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt