HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nyugdíj kiegészítés helyett roma kárpótlási pénz

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Szeptember 07    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

Nyugdíj kiegészítést vártak, de roma kárpótlási pénzt kaptak Veszprém megyei nem roma idős emberek. Mindezt azok a csalók intézték, akik lakásukon keresték meg az öregeket, és a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványtól (Mazsök) kapott üres nyomtatványokat töltettek ki velük.

Hirdetmény

A csalók a hitelesítésről és arról is gondoskodtak, hogy az érkező pénzeknek számlát nyissanak. A nyugdíjasok a fejenkénti egymillió-háromszázezer forintból százezret kaptak, a többit ügyintézési díjként és ügyvédi költségként a szélhámosok zsebre tették.

A Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság rendőrhadnagya, Váradi Piroska a Roma Sajtóközpontnak elmondta: eddig hét embert gyanúsítanak okirathamisítással és csalással. A csalók úgy jutottak a kárpótlási pénzhez, hogy állami nyugdíj kiegészítést ígérve felkerestek otthonukban olyan idős embereket, akik nem romák és nem is hurcolták meg őket a vészkorszakban.

A szélhámosok a Mazsöktől postai úton kértek igénylőlapokat, amelyeket aztán üresen aláírattattak, majd kitöltötték, hitelesítették és visszajuttatták az alapítványhoz. A hamisítók arról is gondoskodtak, hogy az érkező pénznek minden egyes nyugdíjas nevére számlát nyissanak a bankban. A csalók segédkeztek a pénz felvételénél is, elkísérve az öregeket. Az embereknek arra a kérdésére, hogy a számlákra érkező, fejenkénti egymillió-háromszázezer forintból miért csak százezret adnak, az volt a válasz: a többi, egymillió-kétszázezer forint az ügyintézési és ügyvédi hitelesítési díj.

A hét csaló összesen tizenhárommillió forintot szedett így össze - vonta meg a mérleget a rendőrfőhadnagy, aki nem tudja elképzelni, hogy ezek után hogyan lehetne kárpótolni a valódi áldozatokat. A Mazsök nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Ahogyan arról korábban a Roma Sajtóközpont beszámolt, Zala megyében is vizsgálódnak a rendőrök a roma kárpótlási pénzekkel kapcsolatban. Ott két polgármestert, kisebbségi önkormányzati vezetőket és ügyvédeket is vádolnak csalással.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Vi­lág­hírű asz­ta­los ké­szí­tette el a Kar­me­lita Ko­los­tor ma­gyar cí­me­rét

  • Nem állt ki Pócs mellett a Jászapáti Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke

  • MÁR VÁLASZOLTAM, MONDTA ORBÁN VIKTOR, MIUTÁN NEM VÁLASZOLT

  • Új kormánybiztos veszi át a romák felzárkóztatását

  • Visz az FTC, Livi néni – Vita Járóka Líviával a cigányság felzárkóztatásárólCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt