HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Alakulhat-e Hungarista Párt?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Szeptember 07    Forrás: Népszabadság


Ez a cikk archív

A Magyar Jövő Csoport jelenleg népmozgalomként működik, nyolcvan tagunk és több száz szimpatizánsunk van - jelentette ki kérdésünkre Bácsfi Diána 26 éves egyetemista, a szervezet országos vezetője. Az áprilisban életre hívott Magyar Jövő Csoport egyelőre nem kívánja bejegyeztetni magát, de Bácsfi úgy tervezi, hogy néhány év múlva pártot alapít. A nevet már kitalálta: Hungarista Párt.

Hirdetmény

Előfordulhat-e, hogy ilyen néven bejegyeznek egy pártot? Kérdésünkre Bácsfi Diána elismerte, hogy ennek kevés a valószínűsége. A Magyar Jövő Csoport hangsúlyozottan antidemokratikus szerveződés, ezért is áll az élén országos vezető, s nem elnök. - Az elnök demokratikus tisztség, mi viszont még azokat a kifejezéseket is kerüljük, amelyeket a demokráciában használnak - közölte az egyetemista. Hozzátette: a hungaristák nem hajlandók arra, hogy látszólag eleget tegyenek a törvényi feltételeknek, csak azért, hogy így bejegyzést nyerjenek. "Nem ismerünk megalkuvást. Ha a leendő Hungarista Párt bejegyzési kérelmét elutasítják, akkor illegalitásban működünk tovább" - mondta Bácsfi Diána.

A Magyar Jövő Csoport tehát több szempontból is más stratégiát követ, mint a Vér és Becsület. A Vér és Becsület ugyanis kulturális egyesületként a bejegyzését kérte a bíróságtól. Az egyesületet nyilvántartásba vették, később még közhasznú minősítést is kapott. Hiába tűnik egyértelműnek, hogy a Vér és Becsület a valóságban alkotmányellenes nézeteket valló, neonáci szervezet, az egyesület képviselői ezt a nyilvánosság előtt tagadják. Most az ügyészségen a sor: bírósági perben kell annyi bizonyítékot szolgáltatnia, amennyi elegendő az egyesület megszüntetéséhez.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt