HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nem indulnak holnap Brüsszelbe a rakacai romák

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  brüsszel, rakaca
2004 Augusztus 07    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

A rakacai Esély Kisebbségi Szövetség arról tájékoztatta a Roma Sajtóközpontot, hogy a kecskeméti tragédiára tekintettel elhalasztják Béke Jog Menetüket, amelyet azért indítottak volna, hogy felhívják az Országgyűlés figyelmét egy joghézagra: ugyanis kisebbségként nincs lehetőségük időközi választással újraválasztani képviselőiket.

Hirdetmény

Ahogy arról a Roma Sajtóközpont korábban beszámolt, a település önkormányzatának udvarán kezdett figyelemfelkeltő akciójába a cigány önkormányzat egyik lemondott képviselője, annak férje, és a hozzájuk szolidaritásból csatlakozott Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigány Közéletiek Szövetsége elnökségi tagja. A demonstrálók arra az Alkotmányellenes joghézagra szeretnék a parlament figyelmét felhívni, miszerint a kisebbségi és a választójogi törvény sérti az állampolgári és kisebbségi jogaikat: ugyanis kisebbségként nincs lehetőségük időközi választással újraválasztani képviselőiket.

Szerintük már csak Brüsszelből érhetik el azt, hogy a magyar Országgyűlés felfigyeljen az Alkotmány azon joghézagaira, amelyek sértik a romák állampolgári és kisebbségi jogait.

Ahogy a Roma Sajtóközponthoz eljuttatott közleményükben fogalmaznak: a szövetség tagjai őszinte részvétüket fejezik ki a kecskeméti tragédiában elhunyt 19 éves fiú családjának. "A tragédiára való tiszteletből elhalasztjuk az augusztus 7-re kitűzött békemenetünket. Együttérzünk, és együtt gyászolunk a kecskeméti romákkal" - áll az Esély Kisebbségi Szövetség közleményében.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Most senki nem tud adni egy darab kenyeret sem”

  • Rangos színészekkel vitt adományt a Jászságba az Országos Roma Civil Tanács

  • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt