HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hepatitisz A fertőzések Hajdúböszörményben

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 Július 31    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

Eddig tizenöt hepatitisz A vírussal fertőzött beteget regisztrált az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Hajdúböszörményben. A településen tavasszal már tizenkilencen betegnél állapítottak meg fertőző májgyulladást. A betegség a tisztiorvosi szolgálat szerint főleg a rossz higiénés viszonyok eredménye, olyan lakókörnyezetben fordul elő, ahol például nincs vezetékes ivóvíz.

Hirdetmény

Főként hátrányos helyzetű családokban fertőződtek meg Hepatitisz A vírussal a Hajdú - Bihar megyei településen. Az ÁNTSZ tisztifőorvosa Balogh Éva a Roma Sajtóközpontnak elmondta, eddig tizenöt betegeket regisztráltak fertőző májgyulladással a településen. Idén kora tavasszal már tizenkilencen fertőződtek meg evvel a vírussal. A betegek mindegyike hátrányos helyzetű, rossz lakáskörülmények között élő ember, akiknek nincs tisztított, vezetékes ivóvizük a kis alapterületű lakásaikban.

- Vízöblítéses illemhelyük sincs, jó esetben egy alig álló árnyékszék van a családok udvarán - állítja Balogh Éva. Az ÁNTSZ folyamatos és záró fertőtlenítést végez a betegek lakásában, és a környezetükben élők védőoltást kaptak. A tisztiorvos szerint nagy szükség lenne arra, hogy az önkormányzat hozzájáruljon a lakások komfortfokozatának emeléséhez, ezáltal megakadályozható lenne a betegség kialakulása, terjedése.

A Hajdúböszörményi Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselője, Balogh Gyöngyi elmondta: a májgyulladásban megbetegedett emberek nagy részét a települési önkormányzat által épített szociális lakásokban élő romák közül diagnosztizálták.

Véleménye szerint nagy szerepe van annak, hogy esetenként egy-másfél szobás lakásban tíz-tizenöt ember is lakik. A vizet is az utca végéről hordják. A képviselő asszony nem tud arról, hogy a települési önkormányzat megpróbálná orvosolni a hátrányos helyzetű településrész ivóvízellátását.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lemezbemutató koncertre készül a Parno Graszt

  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a JurányibanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt