HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Jogtalan kilakoltatási kísérlet a Ferencvárosban?

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kilakoltatás
2004 Július 21    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

Érvényes bírósági végzés nélkül akart kedd reggel kilakoltatni egy roma családot a ferencvárosi Bohus Kft. A szoba-konyhás lakásban élő négytagú család ellen a kerület önkormányzata indított ugyan lakás-kiürítési pert, ám az első tárgyalási nap csak októberben lesz. A IX. kerületi önkormányzat úgy tudja: a Kft. csak azt ellenőrizte, hogy a család önként elhagyta-e a lakást.

Hirdetmény

Tegnap délelőtt a Bohus kft-től hat férfi érkezett a Balázs Béla utca egyik szoba-konyhás lakásába, hogy az ott élő négytagú roma családot kilakoltassa. Érvényes bírósági határozatot azonban nem tudtak felmutatni, mert az önkormányzat által indított lakás-kiürítési per még el sem kezdődött.

A Baranyi család tíz éve Salgótarjánból költözött a fővárosba, mert a szülők Budapesten kaptak munkát. Először ismerősöknél laktak, majd egy idős asszonyhoz költöztek a Ferencvárosba. Az asszony idővel vidéken élő fiához költözött, a család pedig évekig zavartalanul élt a bérlakásban. Egyik szomszédjuk azonban "értesítette" az önkormányzatot a lakócseréről, ezért egy hónapja az önkormányzat felbontotta az eredeti bérlő lakásbérleti szerződését, mert az nem lakott a lakásban. Habár a Baranyi családra a szomszédok soha sem panaszkodtak, a számlákat pedig mindig időben fizették, jogilag ők jogcím nélküli lakáshasználónak minősülnek. Ezért az önkormányzat beperelte őket, ám az eljárás csak októberben kezdődik.

Az önkormányzat által megbízott Bohus Kft emberei ehhez képest már egy hónapja felkeresték a családot. Ekkor a családfő aláírt egy jegyzőkönyvet, amelyben vállalta, hogy harminc napon belül elhagyják a lakást. - Nagyon megijedtünk, amikor megjelentek. Azt mondták, kidobálnak mindent, ha nem megyünk el. Bármit aláírtam volna, csak hagyjanak minket - mondja Sándor.

Ma délelőtt pedig megérkezett a teherautó a Bohus Kft. embereivel. A család elmondása szerint a kilakoltatók azt mondták: nem fognak erőszakot alkalmazni, azonban a kiköltöztetés csak most történhet ingyen, később már minden költséget a családnak kell állnia. Igy jobban járnának, ha most elköltöznének. Egyébként még a gyámhatóság is megjelenhet, és elvihetik a gyerekeiket, ha nincs hová menniük.

Várkonyi Imréné, az önkormányzat lakásügyi osztályvezetője a Roma Sajtóközpontnak elmondta: a hivatal megegyezett a kft-vel, hogy csak azért mennek ki a Balázs Béla utcába, hogy ellenőrizzék, a család önként elköltözött-e, ahogy azt korábban ígérték. Arról nincs tudomása, hogy a Bohus Kft hogyan járt el, mert a részletek már nem az önkormányzatra tartoznak.

Gávai Péter, a Bohus Kft. képviselője nem kívánt nyilatkozni a történtekről.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”

  • Átadták az idei Nemzetiségekért díjat

  • Államfői díszebéden volt Farkas Félix szószóló és Balogh János ORÖ-elnök

  • Cigányellenes a miskolci önkormányzat - első fokon nyert a TASZ

  • Caramel elmesélte, milyenek voltak a karácsonyok gyermekkorában, a cigánytelepenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt