2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A "Roma Évtized" Baranyában
2004. 07. 13. 00:00

Számos fővárosi konferencia után ez év júniusában elsőként Baranyában került sor megyei szintű tanácskozásra a "Roma Integráció Évtizede Program" keretében.

A "Roma Integráció Évtizede Program" a Világbank és a Nemzetközi Soros Alapítvány támogatásával 2003-ban indult útjára. A kilenc országot átfogó kezdeményezés célja a romák helyzetének javítása, bevonásuk a velük kapcsolatos döntések meghozatalába, valamint a roma szervezetek munkájának megkönnyítése. A program elsősorban négy fő területre: az oktatásra, egészségügyre, foglalkoztatásra és a lakhatással kapcsolatos problémákra összpontosít. A Baranya Megyei Önkormányzat és a MÉRCE (Magyar Évtized Roma Civil Egyesület) Fórum csütörtöki közös tanácskozásán a foglalkoztatás kérdése került a középpontba.

A baranyai cigány kisebbségi önkormányzatok, illetve valamennyi roma ügyekben érintett állami és önkormányzati szervezet részt vett a rendezvényen, ahol sor került a megyében élő roma lakosságot megcélzó foglalkoztatási programok kidolgozására, valamint szó esett aktuális gazdasági és foglalkoztatási pályázati lehetőségekről, pályázatírásról is. A következő - oktatással kapcsolatos - tanácskozást őszre tervezi az önkormányzat.